Salvăm alimentele, natura și portofelul

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

freshful

“Save me”

Freshful by eMAG, primul hypermarket 100% online din România, magazinul meu preferat de unde îmi comand alimentele a lansat o nouă secțiune, “Save me” (pe site și în aplicația de mobil). Aici găsim produse care se apropie de termenul de valabilitate, dar încă bune, la un preț redus (unele chiar la jumătate de preț). Deci, în loc să fie aruncate, le cumpărăm și le preparăm, cât sunt încă bune.

  • Toate produsele sunt 100% sigure pentru consum
  • Toate produsele au afișat termenul de valabilitate sau termenul maxim de consum
  • Toate produsele sunt stocate și livrate în condiții ideale de temperatură
  • Produsele în termen rămase în stoc sunt donate către Banca pentru Alimente

Se înțelege că aceste oferte sunt valabile în limita stocului disponibil (o perioadă scurtă de timp), deci eu verific secțiunea de fiecare dată când fac o comandă, poate a apărut ceva interesant.

Bunătățile se vor mâncate, nu aruncate!” este îndemnul prin care Freshful își încurajează clienții să aleagă produse inclusiv pe criterii de responsbilitate și protejare a mediului, oferindu-le o gamă de opțiuni sigure din care aceștia să cumpere. În plus, le dă clienților inspirație și idei de rețete în care pot folosi produsele comandate, de la doi dintre cei mai celebri experți culinari din România, Adi Hădean și Radu Dumitrescu, în secțiunea Rețete din freshful.ro.

Cum de sunt încă bune?

Termenul de valabilitate real al alimentelor este mai lung decât cel înscris pe etichete. La produsele “uscate” sau conservate poate chiar cu luni sau ani de zile. Tehnologiile moderne, standardele de calitate, ambalarea și depozitarea în condiții optime prelungesc valabilitatea, prospețimea și dau siguranță suplimentară.

Ideea este să cumpărăm ce avem nevoie (conform listei de cumpărături) și să preparăm cât mai rapid, eventual chiar pentru câteva zile în avans, pentru a face și economie de timp, nu doar de bani.

Alterat nu înseamnă expirat și expirat nu înseamnă alterat

De multe ori alimentele ajung să expire chiar la noi în casă, pentru că nu le consumăm în timp util. Dar avem posibilitatea să le evaluăm: cum arată, cum miros, ce gust au. Cele mai multe vom constata că sunt încă bune.

De exemplu: un iaurt la borcan de sticlă, fiind fermentat (ca murăturile), ține săptămâni și luni de zile în plus, fără să aibă conservanți (alt mit, dar de discutat cu altă ocazie). Este “conservat” natural, prin acidul lactic rezultat prin acțiunea fermenților.

Am experiență mai mare cu diverse tipuri de conserve, cele fabricate după tehnologiile morderne nici măcar nu mai au nevoie de conservanți, ingredientele fiind curate și apoi sterilizate termic.

Pe de altă parte, dacă au fost produse sau stocate în condiții improprii de igienă sau de temperatură, pot fi alterate chiar dacă sunt în termenul de valabilitate. Aici intervine alegerea inteligentă: cumpărăm de la magazine care au standarde înalte de igienă și calitate, trasabilitate, siguranță alimentară. Sper să fac o vizită cât de curând în depozitul Freshful și să vă arăt și vouă de ce i-am ales ca fiind magazinul meu online preferat.

Reciclare

De asemenea, prin „Păstrează. Returnează. Freshful reciclează!”, un program prin care utilizatorii sunt încurajați să returneze pungile de hârtie în care au primit cumpărăturile, direct la curierul care le efectuează livrarea, Freshful a colectat și reciclat, în aprilie 2022, două tone de pungi de hârtie.
Cu sprijinul partenerului Green Ambalaje, pungile de cumpărături colectate de la clienți au fost reciclate, transformate în noi produse și repuse în circuit.