Salata mediteraneana cu naut si ulei de masline

Iubim dieta mediteraneana si ne plac foarte multe preparate cu specific mediteranean. Evident ca nu este o dieta greu de tinut, ci este mai degraba un stil de viata care se poate preta pentru foarte multe persoane. Cu dieta mediteraneana poti sa slabesti, poti sa te mentii la un nivel de greutate optim si poti chiar si sa te ingrasi daca acesta este obiectivul tau. Practic, dieta mediteraneana poate fi folosita in foarte multe meniuri si programe de alimentatie.

Azi va ofer o idee culinara inspirata din dieta mediteraneana si inainte sa va spun ingredientele, va las aici o lista scurta de alimente cu specific mediteranean: legume, fructe, verdeturi, salate, verdeturi aromatice, ulei de masline, vin rosu ecologic, nuci, seminte, leguminoase (fasole, linte, naut etc.), lactate slabe, lactate fermentate, branza de capra si de oaie, cas si urda, mozzarella si nu numai, peste si fructe de mare 🙂

Mai jos veti regasi lista ingredientelor pe care le-am folosit in aceasta salata mediteraneana delicioasa:

  • 2 rosii
  • 2 castraveti mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • 200 grame de naut fiert (din conserva sau fiert acasa)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • sucul a 1/2 dintr-o lamaie

Am amestecat toate ingredientele dupa ce am tocat rosiile, castravetii si ceapa. Nautul l-am scurs si clatit in mai multe ape.

Rezultatul este minunat si vi-l recomand cu mare drag. Sunt o mare fana a dietei mediteraneene si cred ca secretul unei vieti sanatoase este sa mancam cate putin din toate alimentele care ne fac bine. Eu functionez perfect cu alimente cu specific mediteranean asa ca este o salata pe care eu o diger bine, este satioasa, ma hraneste si stiu ca imi aduce toti nutrientii necesari.

Intr-un fel este de asteptat fiindca din partea mamei sunt grecoaica asa ca nu aveam cum sa nu ma impac bine cu aceasta dieta sanatoasa.

Voi mai scrie si alte retete culinare cu specific mediteranean asa ca va astept cu drag pe blogul meu!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Maria Nicutar
Tehnician Nutritionist & Health Coach