Mancare asiatica rapida: Taitei cu legume si ciuperci Shiitake

Daca ar fi sa va ofer cea mai simpla si rapida reteta de mancare asiatica, aceasta ar fi. Reteta de azi este inspirata din bucataria asiatica si este una pe care v-o recomand cu mare drag, fiind una simpla si rapida. Puteti folosi legume cumparate individual sau legume congelate pentru tigaie asiatica, legume congelate pentru mancare chinezeasca, legume chinezesti congelate etc. Eu uneori cumpar punga de legume si uneori cumpar legumele ca atare si le toc si le trag la tigaie cateva minute.

Partea buna la mancarea asiatica este ca se face foarte repede. In bucataria chinezeasca, japoneza, coreeana samd nu veti gasi preparate culinare care sa fiarba ca ale noastre 🙂 Ei fac totul rapid, consuma pe loc si niciodata nu reincalzesc absolut nimic. Intr-un fel, e mai bine asa, mancarea este mereu proaspata si avem ocazia sa gatim ceva diferit in fiecare zi.

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru a pregati aceasta mancare asiatica delicioasa:

  • 1 ardei kapia
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • o mana de mazare
  • 6-7 ciuperci Shiitake deja oparite si fierte, tocate marunt sau intregi
  • 5 Chinese Spices (pudra combinata de piper, fenicul, scortisoara, ghimbir, cuisoare)
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de chili
  • 300 grame de taitei de orez sau de grau
  • 3 linguri de ulei de susan sau de floarea soarelui
  • fulgi de ardei iute – optional

Modul de preparare este super simplu:

  1. Tocam toate legumele, cat de marunt dorim.
  2. Tragem la tigaie toate legumele + ciupercile deja fierte, puse toate in acelasi timp intr-o tigaie incapatoare sau in wok + ulei de susan sau de floarea soarelui.
  3. Tragem legumele la tigaia incinsa maxim 3 minute. Vor fi gata.
  4. Separat fierbem taiteii conform instructiunilor de pe pachet.
  5. Legumele trase la tigaie se asezoneaza cu sare, piper, sos de soia, sos de chili, 5 Chinese spices.
  6. Combinam taiteii cu legumele si servim imediat 🙂

Combinatia este delicioasa si super simplu de pregatit. In mare parte, sunt doar legume cu taitei si cu sosuri asiatice. Daca nu aveti 5 Chinese spices, sa stiti ca se cumpara de la magazine cu specific asiatic si costa maxim 10 lei un borcan care va ajunge pentru vreo 30 de portii de mancare 🙂 Deci merita din plin. De acolo se cumpara si sos de soia bun si ieftin (la sticla mare), sos de chili, taitei de orez si taitei de grau, pasta de soia si alte ingrediente asiatice care va ajuta sa pregatiti mancare asiatica acasa.

Eu prefer sa gatesc acasa mancarea asiatica pentru ca asa controlez absolut toate ingredientele. Din fericire pentru copiii mei, eu pregatesc retete asiatice de vreo 10-12 ani asa ca am indemanare si imi iese mancarea de nota 10. Nu vreau sa ma laud dar daca ii intreb pe copiii mei daca vor sa gatesc eu mancare asiatica sau sa mergem sa mancam la restaurant, orice restaurant doresc ei, ei aleg mancarea mea 🙂 Sincera sa fiu, am crezut ca fac treaba asta din politete insa apoi m-a pufnit rasul :)) Am copii foarte sinceri si imi spun mereu cand fac vreo mancare mai putin gustoasa.

Va doresc multa sanatate si succes la mancare asiatica! Imi puteti urmari blogul pentru ca aici veti gasi retete asiatice numeroase.