Salata mediteraneana cu anghinare murata in ulei de masline

Fiindca stiu ca va plac salatele sanatoase si fiindca aveti toate motivele sa le pregatiti zilnic, astazi va ofer pentru inspiratie inca o reteta de care sunt sigura ca va veti indragosti de la prima furculita 🙂 Ingredientele se impaca de minune unele cu altele si impreuna ne ofera un preparat culinar mediteranean delicios, sanatos si super hranitor.

Piesa centrala a acestei retete este anghinarea murata in ulei de masline, pe care eu o cumpar de la magazine italinesti din Bucuresti dar cred ca se gaseste si in diverse hipermarketuri. Eu cumpar borcane mari de anghinare pe care le folosesc in urmatoarele feluri: pasta de anghinare pentru cand vreau sa pun pe paine ceva sanatos, anghinare cu paste fierte, salata cu anghinare 🙂 Anghinarea este mereu un ingredient bun de avut in frigider, pe langa faptul ca este gustos, fiind si foarte sanatos si versatil.

Iata si ce ingrediente am folosit eu in aceasta salata mediteraneana delicioasa:

  • rosii
  • anghinare murata in ulei de masline
  • castraveti
  • ceapa rosie
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • ulei din borcanul de anghinare murata care contine si otet

Amestecam toate ingredientele dupa ce le-am tocat. Nu avem nimic complicat de facut, mai ales ca noi suntem oricum niste dive :))) Si trebuie sa ne facem viata mai usoara, pe langa faptul ca vrem siluete de vis si nu vrem sa miroasa a mancare in casa :))) Uneori chiar as vrea sa renunt de tot la cuptor si la aragaz si sa mananc doar salate forever. Dar apoi imi amintesc de cartofi prajiti, paste, salate orientale care au nevoie de cartofi fierti, tocanite de legume, legume la cuptor si ciorbite acrite cu bors 🙂 Deci nu renuntam la aragaz si nici la cuptor dar putem sa mancam salate mai des 🙂

Va pup cu drag si va mai astept la mine pe blog pentru ca sunt pasionata de mancare sanatoasa, sunt specializata ca tehnician nutritionist, cantaresc mancarea, imi numar caloriile, fac combinatii alimentare sanatoase si pun pe blog tot ce mananc si stiu ca este sanatos 🙂 Deci aveti toate motivele sa ma urmariti, aici si pe FB, precum si pe Instagram.

https://marianicutar.ro/

https://www.facebook.com/ReteteSanatoaseCuMaria/

https://www.instagram.com/retetesanatoasecumaria/

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase!