Retete mediteraneene: Paste cu broccoli, usturoi si ulei de masline

Din categoria de retete mediteraneene face parte si preparatul de azi 🙂 Este unul delicios, hranitor, minunat de sanatos si care se poate dovedi a fi inspirat chiar si in timpul postului. Este o mancare sanatoasa, vegana, vegetariana, inspirata din dieta mediteraneana.

Iata mai jos ingredientele pe care eu le-am folosit pentru a pregati 2 portii mari, de adult: 

  • 300 grame de broccoli tocat marunt
  • 200 de grame de paste
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sucul unei jumatati de lamai
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute

Modul de preparare este simplu si rapid, la fel cum se intampla de obicei in cazul preparatelor mediteraneene:

  1. Fierbem pastele al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Nu vrem sa le facem praf asa ca le lasam sa fie putin mai ferme.
  2. Tocam broccoli marunt.
  3. Tragem la tigaie broccoli cu ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat marunt. Focul sa fie puternic, amestecam mereu si in maxim 2-3 minute este broccoli-ul gata.
  4. In tigaia cu broccoli incins vom pune pastele fierte si scurse de apa. Mai lasam totul pe foc inca 3-4 minute, timp in care broccoli se prepara complet si pastele se mai fierb un picut.
  5. Adaugam fulgi de ardei iute sau ardei iute proaspat doar daca dorim. Eu ador mancarea picanta asa ca o sa pun ardei iute la paste, cam la orice preparat care contine paste.

Aceasta mancare delicioasa este perfecta si pentru cei care doresc mancare vegana, vegetariana si mai ales pentru cei care iubesc dieta mediteraneana. Eu sunt grecoaica din partea mamei asa ca iubesc mancare mediteraneana, motiv pentru care tot blogul meu se cam invarte in jursul acestor preparate culinare delicioase 🙂

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

Sunt pasionata de mancare sanatoasa, sunt specializata ca tehnician nutritionist, cantaresc mancarea, imi numar caloriile, fac combinatii alimentare sanatoase si pun pe blog tot ce mananc si stiu ca este sanatos 🙂 Deci aveti toate motivele sa ma urmariti, aici si pe pagina mea de FB, precum si pe Instagram.

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase!