7 salate sanatoase si delicioase cu oua fierte

Ne plac salatele iar daca vrem o sursa de proteine putem foarte bine sa alegem nautul, fasolea, lintea, nucile si semintele insa putem alege si ouale. Ouale fierte sunt o idee buna, perfecta pentru cei care doresc sa faca o salata mai gustoasa si mai bogata din punct de vedere proteic.

Da, salatele cu oua sunt mai satioase decat alte tipuri de salate pentru ca oul ofera proteine intr-o cantitate mare si asta ajuta mult, mai ales in dieta. Inca un avantaj major al acestor salate este ca se prepara rapid si pot tine locul unui pranz sau al unei cine. Salatele cu oua se prepara in 5-6 minute, cat este necesar sa fierbem ouale si sa taiem legumele 🙂

Iata care sunt cele 7 salate cu oua fierte pe care eu le-am incercat si pe care vi le recomand:

Salata cu oua fierte, ardei kapia, castraveti, ceapa rosie, capere, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Este o salata cu specific mediteranean si pe care eu o servesc fara paine insa poate merge de minune si cu paine, mai ales daca aveti paine buna, cu maia, cu masline, cu seminte si nuci.

Salata cu oua fierte, branza feta, patrunjel verde, rosii, salata verde, ulei de masline, sare, piper 🙂 Este o salata delicioasa, foarte satioasa, usor de pregatit. Doar fierbem ouale, le tocam marunt, le amestecam cu branza maruntita, patrunjel verde tocat marunt, rosii tocate, salata tocata, stropim cu ulei de masline, adaugam un praf de sare daca mai este nevoie, putin piper.

Salata de rosii, castraveti, ceapa rosie, oua fierte, salata verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Este o salata absolut delicioasa si care merge de minune si la pachet. Se poate preta si pentru pranz sau cina.

Salata de oua fierte cu ceapa rosie, patrunjel verde, frunze de telina, suc de lamaie, sare si piper. Se serveste pe paine 🙂 Este destul de grea daca nu e servita cu o sursa de fibre sau cu rosii alaturi 🙂

Salata orientala cu oua fierte: cartofi fierti, ceapa rosie, masline, oua fierte, castraveti murati, ulei, sare, piper, otet 🙂 Este una dintre cele mai bune salate si clar poate tine locul unui pranz sau al unei cine, cel putin pentru mine 🙂

Salata mediteraneana cu anghinare si oua fierte: castraveti, rosii, oua fierte, anghinare murata in ulei de masline, ulei de masline, sare, piper, putin otet 🙂

Salata de cartofi cu oua fierte: cartofi fierti, patrunjel verde, ceapa, ardei kapia, oua fierte, sfecla rosie fiarta, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Este o salata absolut delicioasa, hranitoare si usor de pregatit.

salate sanatoase ovo lacto vegetariene

Puteti folosi oua fierte de gaina, de rata, de prepelita, de bibilica 🙂 Pentru copii, folosesc doar oua de tara, de la pasari crescute liber si hranite bine.

Uneori aleg sa fierb oua si sa le servesc copiilor la micul dejun, cu paine si mustar. Este un mic dejun foarte ok 🙂

Acestea au fost ideile mele de salate delicioase cu oua fierte si sper sa va inspire. Sunt extrem de simplu de pregatit asa ca nu o sa stati prea mult timp in bucatarie.

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

Sunt pasionata de mancare sanatoasa, sunt specializata ca tehnician nutritionist, cantaresc mancarea, imi numar caloriile, fac combinatii alimentare sanatoase si pun pe blog tot ce mananc si stiu ca este sanatos 🙂 Deci aveti toate motivele sa ma urmariti, aici si pe pagina mea de FB, precum si pe Instagram.

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase!