Mancare sanatoasa de linte verde cu ulei de masline si usturoi

Lintea verde este la fel de sanatoasa ca lintea rosie. Partea buna este ca lintea verde este bogata in fibre si in proteine + antioxidanti minunati. Mai mult, lintea verde este ieftina si se poate folosi in fel si chip: in salate, in mancaruri diverse, in tocanite de legume, in supe creme si chiar si in ciorbe de legume pe care vrem sa le ingrosam.

Astazi va ofer reteta mea delicioasa si simpla de linte verde. Aveti nevoie de cateva ingrediente simple:

  • 2 cani de linte verde
  • 6 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat
  • 4-5 catei de usturoi pisati marunt

Cum procedam pentru a pregati o delicioasa mancare de linte verde:

  1. Spalam lintea sub jet de apa si o lasam la inmuiat cam 10 minute, apoi o clatim bine.
  2. Apoi punem lintea la fiert cu apa cat sa o acopere cu 2 degete.
  3. Lintea se fierbe la foc potrivit si se completeaza cu apa atat cat trebuie pana cand lintea e fiarta. A mea a fiert in 40 de minute la foc mediu si nu am lasat-o mult la inmuiat. Depinde si de soi. Incercati lintea si cand e fiarta, e momentul sa stingeti focul.
  4. Lintea fiarta si inca incinsa bine de tot se va asezona cu sare, piper, oregano, cimbru, busuioc si orice alte verdeturi va plac, inclusiv marar sau patrunjel + usturoi pisat marunt. Vrem ca toate sa fie puse in lintea fierbinte ca aromele sa devina si mai puternice.
  5. Servim lintea imediat, cu un pahar de vin rosu alaturi sau cu o limonada facuta in casa 🙂

Lintea verde are proteine in cantitate mare, cat carnea. Pe langa asta, nu creste colesterolul, ci il ajuta sa se regleze. Mai mult, lintea verde are multe fibre asa ca ajuta la reglarea glicemiei si a tranzitului.

Mancarea de linte verde se poate asezona si cu pudra de curry si cu putin lapte de cocos, caz in care obtinem o mancare indiana delicioasa pe care o putem servi cu paine naan sau cu lipie libaneza sau cu paine greceasca sau cu pita turceasca 🙂

Va mai povestesc si despre alte retete mediteraneene in urmatoarele articole. Din partea mamei sunt jumatate grecoaica asa ca mancarea mediteraneana este printre specialitatile mele si este si dieta mea preferata. Asa ca veti gasi mereu retete mediteraneene delicioase, sanatoase si hranitoare pe care sper sa le lasati sa va inspire 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!