Mic dejun rapid: 8 idei simple si delicioase

Unii dintre noi mananca micul dejun si unii nu. Pentru cei care se intreaba daca micul dejun este obligatoriu, va pot spune ca nu este. Mananca micul dejun doar cei care simt nevoia si carora le este foame de dimineata. Altfel, obligatoriu nu este micul dejun. Pentru mai multa siguranta, intrebati orice medic specialist daca sunteti obligati sa luati o masa daca nu va este foame si va vor spune ca organismul stie cel mai bine daca este sau nu cazul sa luam masa.

Iata cele 8 idei simple si rapide si mic dejun sanatos si gustos, cu rugamintea sa modificati ingredentele dupa cum doriti si stiti mai bine: 

Paine cu crema de branza, miere si nuci. Am folosit branza foarte slaba si paine integrala. Micul dejun este tipic mediteranean. In dieta mediteraneana, ingredientele de baza contin si cereale integrale, lactate slabe, miere, nuci, vin rosu, legume si fructe la discretie.

Paine integrala, iaurt grecesc, smochine proaspete. In loc de smochine puteti folosi si caise, piersici, zmeura sau chiar felii de para. Este o varianta de mic dejun pe care eu am intalnit-o in cartile de bucate grecesti si prima data am crezut ca nu o sa imi placa dar mi-a placut enorm.

Clatite umplute cu branza de vaci si stropite cu iaurt grecesc si gem de zmeura 🙂 Clatitele se fac din oua, lapte, faina si un praf de sare. Le umplem cu branza de vaci si apoi la final, dupa ce le impacheta, adaugam putin iaurt grecesc si gemul preferat. Eu am avut gem de zmeura si a fost minunat.

Toast cu somon si branza + legume si masline. Am folosit somon afumat si mozzarella pentru sandvisuri. Am prajit sandivsul pana s-a rumenit si apoi am adaugat legume si masline alaturi. Este un mic dejun sanatos, hranitor, delicioas.

Paine cu somon afumat, oua ochiuri si legume proaspete. Este cam acelasi lucru doar ca putin diferit. Am avut oua de rata de la o doamna care creste pasarile in curte, cu hrana ca pe vremuri. Micul dejun este absolut delicios.

O mana de migdale lasate la inmuiat de cu seara + o cafea = aceasta idee de mic dejun mie mi s-a parut cam neindestulatoare dar va asigur ca este suficient de satioasa sa tina de foame pana la amiaza, fara probleme. Migdalele au vitamine, minerale, fibre, proteine si antioxidanti.

Prune uscate + o cafea = alta idee de mic dejun sanatos, hranitor, satios si usor de introdus in meniu. Este o idee perfecta pentru cei care sunt pe fuga si nu au timp sa prajeasca oua, sa faca omlete si sandvisuri sau clatite.

Iaurt, seminte de chia si gem de zmeura. La 400 de ml de iaurt eu pun 2 linguri de seminte de chia si 2 lingurite de gem de zmeura. Amestec totul si las iaurtul sa stea cam 5-10 minute inainte sa il consum ca sa fiu sigura ca semintele de chia s-au hidratat. Este un mic dejun foarte sanatos si tare gustos.

Acestea sunt cele 8 idei de mic dejun care va pot oferi inspiratie pentru a va pregati mesele de dimineata.

Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!