Salate cu fasole

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

salate cu fasole

salate cu fasole

Salate cu fasole

Vara se strecoară în alimentația noastră tot felul de alimente mai puțin sănătoase, în special dulciuri și carne/pește la grătar sau prăjite. Prin salate cu aport mare de fibre și proteine vegetale ajutăm la controlul apetitului și la contrabalansarea excesului de proteine animale. Și nu doar proteine animale ci prăjeli, arsură.

Eu și când plec în concediu cu mașina iau câteva cutii de porumb, fasole, mazăre, năut. Mă salvează de la a mânca mâncare “de benzinărie” sau de fast food.

Rețete simple

Orice salată e mai bună decât nicio salată, deci chiar dacă avem la dispoziție doar câteva ingrediente simple, facem o salată. O mâncăm drept masă separat (de exemplu seara) sau o punem lângă carne, pește. La restaurant comandăm întotdeauna mai degrabă o salată decât cartofi prăjiți.

Pentru mulți dintre noi timpul este foarte important, eu prefer să folosesc mai multe salate gata spălate și tăiate (de la Eisberg). Comand ingredientele online (cel mai des la freshful.ro, primul hypermarket online din România, cu livrare în București și împrejurimi). La Freshful by eMAG clienții Genius au livrare gratuită. Eu vânez ofertele și reducerile, care sunt destule. Dar și pentru cine este la prima comandă în valoare de minim 100 de lei, livrarea este gratuită.

Au atât salatele bio de la Eisberg cât și conservele de la d’aucy (fără BPA), plus nenumărate alte ingrediente sănătoase. Pentru cei care preferă bio și de producție românească, inclusiv mici producători, există destule opțiuni, semnalizate ca atare în magazinul online.

De ce am încredere că sunt “bio” (agricultură ecologică) și românești?

Simplu, pentru că o astfel de firmă (Freshful by eMAG) își permite să aleagă furnizorii, pe de o parte, iar pe de altă parte nu își permite să înșele consumatorii, au standarde de calitate și trasabilitate foarte înalte. Evident, există întotdeauna un risc, dar cumărând dintr-un astfel de sistem foarte bine pus la punct, riscul este minim.

Ingrediente după preferințe și disponibilitate

Aici am făcut două salate cu fasole:

Salată cu fasole cu bob mare: bază de salată iceberg, ardei kapia, castraveți (marinați). Puțin ulei de măsline, puțin oțet balsamic, foarte rapidă și delicioasă.

Salată cu fasole roșie: bază de salată, tulpină de țelină (marinată), ridichi. Ceapa este la alegere, dacă preferăm.

De ce marinez legumele?

Ele primesc un gust deosebit prin marinare cu sos de soia, oțet, zeamă de lămâie sau alte combinații de condimente. Așa că încep cu ele și cât pregătesc restul ingredientelor s-au aromatizat suficient. Marinada poate fi folosită și ca dressing.

Vrei ceva mai consistent?

Din fasolea cu bob mare rămasă am făcut o mâncare de fasole de inspirație grecească. Am pus pastă de tomate, fasole cu bob mare, plante aromatice mediteraneene, măsline kalamata. Îmi plac foarte mult măslinele gătite, dar aveți grijă, pot fi foarte sărate. Nu mai este nevoie de sare suplimentară în mâncare.

Cantitățile sunt după necesar: dacă aceste salate vor fi masă în sine putem pune mai mult din sursa de proteine vegetale (puteți încerca și năut sau linte, nu doar fasole). Textura acestor boabe este mai greu de reprodus acasă, dacă fierbem noi fasole nu prea mai poate fi folosită în salate.