Lista cu alimente pentru dieta keto

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

lista cu alimente pentru dieta keto

Lista cu alimente pentru dieta keto

Lista cu alimente pentru dieta keto este foarte importantă, pentru că, de multe ori, pe aceste liste se strecoară alimente nepotrivite. Sigur, în final, totul depinde de cantități, astfel încât dieta finală să fie una nu doar ketogenică (cetogenică) ci și sănătoasă. Deci trebuie incluse, în primul rând, alimentele cu efect ketogenic, apoi cele care susțin dieta și la final alimente care nu sunt direct utile dietei dar care pot reprezenta preferințe și gusturi personale.

Pentru a face viața mai ușoară celor care țin “keto” am pregătit o selecție de alimente care pot fi comandate direct de la Freshful by eMAG. Click aici pentru alimente “keto” pe freshful.ro. O astfel de listă nu poate fi completă și disponibilitatea unor alimente poate diferi de la o perioadă la alta, dar, în mare, avem aici tot ce ne trebuie. Sunt ingredientele de bază, cu care trebuie să pornim la drum. Din păcate, foarte multe produse procesate sau “meniuri keto” nu au, de fapt, legătură cu ce înseamnă cu adevărat această dietă.

Ce înseamnă dieta “keto”?

Dieta keto este o dietă cu totul specială, cu anumite particularități, dar și cu multe beneficii, dacă este ținută corect. Orice astfel de dietă trebuie să fie ținută doar după un control medical și cu acceptul medicului, mai ales dacă există deja boli diagnosticate.

Dacă nu știi ce reprezintă imaginea de mai sus înseamnă că nu ești pregătit(ă) pentru o dietă “keto”.

Aici aveți o listă de articole și chiar emisiunea mea de la radio (2014), unde am vorbit despre aceste aspecte delicate:

Dieta ketogenica pe scurt

Lista cu alimente si suplimente pentru dieta keto

Alimente “keto” sunt alimentele bogate în grăsimi, dieta “keto” este o dietă bazată pe grăsimi, nu pe proteine. Deci, în primul rând, cantitățile de carne și lactate trebuie să fie atent calculate, pentru a nu exista un exces de proteine. Aceasta este diferența majoră față de alte tipuri de diete. Prea multe proteine NU sunt utile în această dietă, deci cantitățile mari de carne, pește, lactate NU reprezintă o dietă “keto”.

De asemenea, nu există loc pentru cantități semnificative de fructe și legume în dietă. Este loc pentru frunze și legume cu un conținut neglijabil de carbohidrați dar cam atât.

Dar, poate cel mai important lucru este că dieta “keto” se ține pentru perioade mai lungi de timp (cel puțin 2-3 luni), nu este ca în cazul altor diete și nu poți mânca “câteodată” keto, este necesar un timp de adaptare al organismului pentru a folosi corpii cetonici (grăsimea) ca sursă principală de energie și această adaptare se pierde foarte rapid, cu niște costuri metabolice și riscuri. Deci ori o ții, ori nu o ții.

Pe acest blog și pe www.getfit.ro am foarte multe idei și rețete pentru dieta ketogenică, trebuie studiate atent și înțelese înainte să pornești la drum.