Lapte de cocos facut in casa, reteta simpla si rapida

Ne place laptele de cocos mai mult decat multe alte tipuri de lapte vegetal. Este mai cremos, mai gras, mai delicios si mai aromat. Dar de multe ori costa mult la magazin si faza si mai aiurea este ca nu contine decat putin cocos si restul sunt tot felul de ingrediente care nu au niciun beneficiu pentru sanatatea noastra.

Ei bine, eu am decis sa imi fac acasa laptele de cocos insa nu am avut nuca de cocos naturala. Asa ca am folosit fulgi de cocos, clasica razatura de cocos pe care noi o punem presarata peste negrese, in checuri, in pandispanuri, in creme de tort, in cartofii de ciocolata, pe bomboanele raffaello 🙂

Iata reteta mea super simpla si super rapida de care nu veti fi dezamagiti pentru mi-a iesit incredibil de fiecare data si s-a baut imediat 🙂

Ingrediente necesare pentru aproximativ 1 litru de lapte de cocos:

  • 10 linguri de fulgi de cocos
  • 1 plic de zahar vanilat sau 1 lingurita de extract de vanilie
  • 900 ml de apa plata

Modul de pregatire este simplu si rapid pentru un lapte de cocos delicios si sanatos:

  1. Fulgii de cocos se pun in apa timp de 10 minute. Se vor inmuia perfect ca sa ii putem mixa repede.
  2. Adaugam zaharul vanilat si punem la blender fulgii si apa.
  3. Tinem blenderul pornit cam 3-4 minute, cu mici pauze, ca sa nu obosim blenderul.
  4. Strecuram fulgii de cocos si ii folosim intr-un mic dejun sau intr-un pandispan 🙂
  5. Restul lichidului este lapte de cocos de cea mai buna calitate. Era si mai bun daca aveam cocos natural, miez proaspat scos din nuca de cocos dar eu nu am avut la dispozitie si am vazut ca la hipermarketuri se aduc mai rar.

Dragilor, ne adaptam si noi. Ce sa facem? Trebuie sa ne gasim resurse sa putem sa ne pregatim mancarurile si bauturile preferate acasa si cu bani putini. Eu am cumparat o ditamai punga de fulgi de cocos din care probabil ca voi face cam 5 litri de lapte de cocos pe putin. Cu siguranta o sa imi iasa o cantitate mai mare si vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de pret. Nu as ajunge la banii acestia nici daca as cumpara lapte de vaca din cel mai ieftin sortiment!

Deci, invitatia mea este sa testati, cautati fulgi de cocos ieftini, punga mare. Toti sunt la fel, deci nu cred ca este important brandul. Conteaza sa fie accesibili la pret. Desigur ca puteti sa luati si fulgi de cocos bio dar eu am preferat razatura de cocos la punga cea mai ieftina. Si a mers bine. Am obtinut un lapte de cocos asa de cremos si aromat incat simteam sincer ca mananc bomboane raffaello (preferatele mele) una dupa alta, doar ca fara zahar, ceea ce este si mai bine fiindca stiti ca eu tin la silueta si ma feresc de zahar in cantitati prea mari.

Succes maxim si sanatate maxima!