Legume “Din Grădină”

.fb-like {overflow: hidden !important;}

din grădină

Legume din grădină

Toată lumea vrea gustul legumelor din copilărie sau de la țară, aduse direct în farfurie, dacă s-ar putea. Iată că hypermarketul online Freshful by eMAG, după ce a inclus în lista de produse foarte multe legume de la mici producători români face încă un pas important. Alături de producători de legume din Dâmbovița (deci aproape de București) vor face disponibile pentru noi, în secțiunea “Din Grădină” (click pentru detalii) din aplicație și de pe site, soiuri tradiționale românești.

Freshful s-a implicat în această acțiune la toate nivelurile alături de fermierul din Băleni, începând cu alegerea soiurilor, modul de cultivare și ambalare. Putem găsi roșii “de masă” ZADURELLA, roșii “Inimă de bou”, roșii “de gradină” Rose, vinete de salată, dovlecei “Patison”, ardei iute “Sahem” și ardei Kapia “Ureche elefant” dar și alte soiuri, de sezon.

Local, tradițional, în sezon

Deci, local, cultivate responsabil și în sezon. Exact ce își propun toate proiectele de tip “Farm to fork” (de la fermă la furculiță)- adică să mâncăm alimente cât mai naturale, cultivate sustenabil de comunitățile locale. Astfel are toată lumea de câștigat, clientul (gust mai bun, prospețime), micii producători (își pot vinde producția mai ușor), natura (se consumă mai puțin combustibil pentru transport, mai puțină energie pentru stocare, se reduc pierderile).

Pentru aceasta, urmărim constant secțiunea de pe site sau din aplicație, pentru a găsi ce legume sunt proaspăt culese și aduse la noi în fiecare perioadă.

legume freshful by emag

legume freshful by emag

Din punctul meu de vedere, astfel de inițiative trebuie sprijinite de toată lumea. Iar pentru noi, consumatorii, reprezintă șansa să mâncăm mai gustos și mai sănătos. Siguranța este mult mai mare când legumele provin dintr-un lanț de aprovizionare verificat decât atunci când cumpărăm de la comercianți sau producători pe care nu îi cunoaștem.