Desert de post din iaurt vegetal, seminte de chia si gem de zmeura

Mai sanatos si mai hranitor ca acest desert de post, chiar nu stiu ce ar putea fi. Este solutia mea pentru micul dejun pe fuga dar in stil, cu eleganta. Cred ca trebuie sa acordam mai multa atentie modului in care ne preparam mesele pentru a le savura cu adevarat, pentru ca nutrientii sa se asimileze complet, pentru a preveni mancatul in exces. Cand iti savurezi mancarea cu adevarat, atunci tinzi sa mananci cat trebuie, in portii mici.

Azi va propun un desert de post, in acelasi timp si mic dejun sau gustare nutritiva. Alegerea va apartine.

Lista de ingrediente necesare pentru acest desert/ mic dejun de post:

– 2 pahare de iaurt de post
– 4 linguri de seminte de chia
– 2 linguri de gem de zmeura, trandafiri, fructe de padure, ce doriti voi

Cum se prepara acest mic – dejun/ desert?

Lasam semintele de chia sa se hidrateze in apa plata. Apa plata le va depasi cu 1-2 degete. Ca la bere. Amestecam din cand in cand si observam ca in 15-20 de minute semintele de chia au absorbit toata apa si si-au triplat volumul. Sunt o sursa minunata de fibre si ajuta la scaderea colesterolului.

Apoi incepem sa montam micul dejun. Punem un strat de iaurt, apoi unul de chia si apoi inca unul de iaurt si o lingura de gem. Asa procedam si pentru al doilea pahar si facem o portie pentru cel drag, cine vreti voi. Daca nu aveti pe nimeni, va recomand sa pregatiti paharul, il inchideti ca lumea cu folie de plastic si il duceti la locul de munca. Impartiti desertul cu un coleg sau o colega, la alegere. Veti face un gest minunat. Sharing is caring.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!