Salata de patrunjel si clementine, detox natural pentru organism

Ideea de detoxifiere este la moda acum. Si cred ca va fi astfel foarte mult timp pentru ca atrage. Ideea de a elimina toxinele acumulate este super atragatoare si merita putina atentie.

Detoxifierea este un proces natural pe care il efectueaza organismul nostru, in mod special cu ajutorul ficatului si rinichilor 🙂 Iata inca un motiv sa avem ficatul si rinichii sanatosi! Acum, desigur ca procesul de detoxifiere poate fi ajutat 🙂 Natural sau artificial, cu hrana sau cu suplimente.

O reteta de detoxifiere este salata de patrunjel. Patrunjelul este una dintre verdeturile aromatice care contribuie in mod natural la procesul de detoxifiere al organismului.

Va propun salatele de tip tabbouleh, cu patrunjel tocat marunt, cous-cous sau bulgur, ceapa, rosii, ulei de masline si suc de lamaie, sare si piper. Este o salata originara din Asia mijlocie si pe care o vom intalni in dieta mediteraneana absolut peste tot ( Italia, Spania, Grecia, Turcia samd.).

O alta varianta de salata detoxifianta si alcalinizanta este cea formata din:

  • patrunjel tocat marunt
  • clementine feliute
  • suc de clementine

Pur si simplu este o salata delicioasa, sanatoasa, hranitoare, care hidrateaza si stimuleaza procesul natural de detoxifiere in organism. Este si o salata simpla si rapida, deci nu va trebuie un drum la farmacie pentru doza zilnica de antioxidanti 🙂

Mult succes in tot ce faceti si sanatate maxima!