Glucozamina si condroitina, amelioreaza durerile articulare

Glucozamina si condroitina sunt doua tipuri de sulfati, componente structurale cheie ale cartilajului osos. Acestea contribuie la mentinerea flexibilitatii articulatiilor si pot oferi suport persoanelor care sufera de diferite afectiuni articulare.

Glucozamina si condroitina

De asemenea, ajuta la reducerea rigiditatii articulatiilor. Datorita acestor doi sulfati din compozitia sa, produsul nostru Joint Elixir mentine elasticitatea cartilajului in miscare, impiedica retentia de apa la nivelul acestuia si faciliteaza absorbtia socurilor.

Glucozamina si condroitina sunt esentiale pentru oase puternice, articulatii sanatoase si mobilitate crescuta.

Glucozamina si condroitina: care sunt beneficiile lor si cum actioneaza asupra organismului.

Glucozamina si condroitina sunt doua suplimente populare despre care se spune ca ajuta la gestionarea durerilor articulare. Glucozamina si condroitina sunt doi compusi care se gasesc in mod natural in cartilaje.

Cartilajul este un tip principal de tesut conjunctiv din corp. Unul dintre multele scopuri importante ale cartilajului este de a proteja si amortiza miscarea oaselor, motiv pentru care se gaseste in articulatii.

La persoanele care sufera de osteoartrita, acest cartilaj se uzeaza, ceea ce poate determina frecarea oaselor. In timp, acest lucru va duce la durere si la scaderea mobilitatii articulatiilor, de obicei la genunchi, solduri, maini si coloana vertebrala.

Glucozamina si condroitina, administrate de obicei combinate intr-un singur supliment, amelioreaza durerea cauzata de artrita, actionand ca niste antiinflamatoare naturale si incetinind deteriorarea cartilajului.

Glucozamina si condroitina au proprietati antiinflamatorii. Ele protejeaza cartilajul printr-o varietate de mecanisme diferite.

Cum actioneaza sulfatul de glucozamina

Unele teste de laborator arata ca sulfatul de glucozamina poate ajuta la protejarea cartilajului articular limitand degradarea si ajutand la cresterea nivelului de cartilaj. Acesta ajuta la formarea si repararea cartilajului.

Cum actioneaza sulfatul de condroitina

Sulfatul de condroitina face parte dintr-o molecula de proteine care ajuta la mentinerea elasticitatii cartilajului. Are un efect antiinflamator, care ajuta la reducerea umflaturilor dureroase ale articulatiilor.

In plus, sulfatul de condroitina poate ajuta la incetinirea descompunerii cartilajului si contribuie la restabilirea cresterii cartilajului pentru a amortiza mai bine articulatiile.

Riscuri si efecte secundare

Cele mai multe studii au aratat ca atat glucozamina, cat si condroitina sunt sigure de utilizat pentru majoritatea oamenilor si nu au fost raportate efecte secundare grave.

Cu toate acestea, retineti ca glucozamina este in mod obisnuit derivata din chitina – un compus gasit in crustacee. Prin urmare, cei cu alergie la crustacee ar trebui sa citeasca cu atentie eticheta si sa opteze pentru alternative bovine sau porcine.

De asemenea, din cauza originii animale a acestor ingrediente, suplimentele cu glucozamina si condroitina nu sunt potrivite pentru cei care adopta un regim alimentar vegan sau vegetarian.

Iti recomandam Joint Elixir, pe baza de glucozamina si condroitina.

Este bogat in vitamine si minerale care au rol in mentinerea mobilitatii articulatiilor si reducerea durerilor sau disconfortului ce pot aparea la acestea.

Este recomandat persoanelor care sufera de osteoartroza, artrita sau alte afectiuni articulare.

Produsul este imbogatit cu calciu coral, vitamina D3 (ajuta la formarea oaselor si la recuperarea imediata a rupturilor cauzate la nivelul lor), zinc, colagen (pot ajuta la refacerea colagenului de la nivelul cartilajelor), complex de vitamine (contribuie la mobilitatea articulara). 

Pentru rezultate vizibile, se recomanda 2 linguri pe zi din acest supliment alimentar Joint Elixir persoanelor cu varsta incepand de la 12 ani.

In cazul femeilor gravide sau care alapteaza sau a persoanelor cu sensibilitate la oricare dintre componentele produsului, este necesar un consult de specialitate inainte de a consuma sucul Life Impulse Joint Elixir.

Poti citi mai multe despre durerile articulare in articolul nostru, Durerile articulare: tine-le sub control cu produse naturale.

Articol scris de

Adriana Petrescu, Junior Marketing