Ploaia si durerile articulare: mit sau realitate?

Ploaia si durerile articulare chiar au o legatura reala, nu este doar un mit sau ceva ce auzeam doar la bunici. Nu iti vine sa crezi? Iata ce spun oamenii de stiinta: atunci cand ploua, prezenta norilor scade presiunea atmosferica si influenteaza deplasarea fluidelor in organism, din vasele de sange in tesuturi.

Ploaia si durerile articulare

Astfel, se creeaza o presiune asupra nervilor si a articulatiilor, ceea ce duce la o crestere a durerii si rigiditatii, reducand mobilitatea.

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa fii influentata de vremea ploioasa, sa ai dureri de spate, de genunchi, sau articulatii si oase in general. De aceea, iti recomandam sa folosesti suplimente naturale care te vor ajuta sa iti mentii mobilitatea si sa eviti durerile articulare care iti pot strica buna dispozitie.

Ploaia si durerile articulare: explicatiile specialistilor

Presiunea barometrica (sau presiunea aerului) poate afecta articulatiile, la fel ca umiditatea crescuta, precipitatiile si schimbarile de temperatura. Una dintre explicatii este ca persoanele cu dureri articulare, in special artrita, pot fi sensibile la modificarile presiunii barometrice.

Atunci cand cartilajul care amortizeaza oasele din interiorul articulatiilor este uzat, nervii ar putea prelua modificarile care se resimt in mediul exterior, din cauza presiunii.

O alta explicatie este: modificarile presiunii barometrice pot face ca tendoanele, muschii si orice tesut cicatricial sa se extinda si sa se contracte, ceea ce poate crea dureri in articulatiile afectate de artrita.

Temperaturile scazute pot face fluidul din interiorul articulatiilor mai gros, astfel incat acestea sa se simta mai rigide. De asemenea, s-ar putea sa simti mai multa durere atunci cand vremea te impiedica sa te misti la fel de mult ca de obicei. Oamenii tind sa stea in casa si sa se odihneasca mai mult atunci cand afara este frig si ploua, iar articulatiile inactive pot deveni rigide si dureroase.

Intr-un sondaj efectuat pe 200 de persoane afectate de osteoartrita la genunchi, cercetatorii au descoperit ca fiecare scadere de 10 grade a temperaturii (precum si presiunea barometrica scazuta) corespundea cu o crestere a durerii de artrita.

Mai recent, un studiu olandez efectuat pe 222 de persoane afectate de osteoartrita a soldului a constatat ca, in decurs de 2 ani, oamenii au spus ca durerea si rigiditatea lor s-au agravat odata cu cresterea presiunii barometrice si a umiditatii.

Cum sa amelioram durerile articulare legate de fenomenele meteo

Ploaia si durerile articulare

Cand temperaturile scad, incercati sa va mentineti caldura corpului. Faceti dusuri sau bai calde, imbracati-va corespunzator in timpul zilei, atunci cand iesiti afara (inclusiv manusi si sosete) sau folositi o patura electrica noaptea.

Adresati-va medicului specialist care va poate recomanda anumite tratamente atunci cand durerea se intensifica.

Pastrati-va o greutate sanatoasa si ramaneti activ. Incercati exercitii care sunt blande pentru articulatii, cum ar fi yoga sau inotul. Iti recomandam lectiile de yoga din platforma noastra, Healthy Club +. O viata activa va ajuta sa va dezvoltati forta musculara si osoasa.

Daca iesiti afara sa faceti exercitii, mai intai trebuie sa va relaxati cu cateva intinderi usoare. Nu va incordati articulatiile daca nu este necesar. Asigurati-va ca aveti grija de sanatatea dumneavoastra in general, ca urmati o alimentatie sanatoasa si va odihniti suficient.

Iata unele dintre produsele pe care ti le recomandam:

Joint Elixir pentru articulatii este un supliment alimentar sub forma de bautura, bogat in vitamine si minerale care au rol in mentinerea mobilitatii articulatiilor si reducerea durerilor sau a disconfortului.

Este recomandat persoanelor care sufera de osteoartroza, artrita sau alte afectiuni articulare. Contine sulfati de glucozamina si condroitina.

Poti citi mai multe despre aceste doua substante in articolul nostru, Glucozamina si condroitina, amelioreaza durerile articulare.

Colagen Booster cu vitamina D3 si macese BIOContribuie la mentinerea mobilitatii articulare si la refacerea tesutului de colagen de la nivelul cartilajelor. Intareste sistemul osos si muscular.

Vitamina D3 consolideaza sistemul osos si mentine sanatatea sistemului muscular, a oaselor si a dintilor.

Extractul de macese BIO contribuie la imbunatatirea metabolismului si ajuta la functionarea optima a sistemului imunitar.

Poti citi mai multe informatii despre beneficiile colagenului asupra articulatiilor in articolul de blog Colagenul, solutia naturala pentru o piele frumoasa si articulatii puternice.

ArtroLife, cu extract din scoica verde BIO, formula speciala cu vitamina C, vitamina E, seleniu si zinc.

Scoicile verzi sunt un ingredient “minune”. Acestea contin, pe langa minerale, sulfat de glucozamina. Acesta contine structuri proteice similare cu cele din corpul uman, ce formeaza chiar substanta structurala a tesutului conjunctiv si a cartilajelor.

ArtroLife, cu extract din scoica verde BIO este un supliment alimentar pentru articulatii care are proprietati importante antioxidante. Protejeaza si ajuta regenerarea coloanei vertebrale. Este un ajutor eficient in caz de inflamatii sau dureri articulare. Ajuta la cresterea mobilitatii articulatiilor.

Citeste mai multe detalii despre extractul de scoica verde in articolul Extractul de scoica verde, pentru articulatii sanatoase.

Descopera toate produsele noastre din categoria MOBILITATE, pe site, AICI.

Tu cum iti protejezi articulatiile?

Andreea Corneanu – Content Marketing