Marinare la aparat de vidat

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Marinare la aparat de vidat

aparat de vidat

aparat de vidat

Am primit spre testare un aparat de vidat și sigilat de la Heinner Electrocasnice (click pentru informații suplimentare) și m-am pus pe treabă. De foarte mult timp îmi doream unul, dar am tot amânat achiziția. Acum îmi dau seama cât de util este, trebuia să am deja unul. Am profitat de ocazie și am reîmpachetat și diverse alte alimente, de exemplu ierburile aromatice din jardiniere, pe care le-am cules înainte de prima brumă. Ele stau mult mai bine în congelator în pungile vidate.

De ce marinăm carnea sau alte ingrediente?

Revenind la marinare, are câteva avantaje importante: frăgezește carnea, dă un gust mai bun și previne formarea de compuși toxici la gătit. Studiile științifice au demonstrat că atunci când carnea a fost marinată cantitățile de substanțe cancerigene formate pe grătar sau în cuptor sunt semnificativ reduse.

Cum facem marinadele?

Includem ulei, plante aromatice, sare, o sursă de acid, surse de “umami” (sos de soia, sos Worchestershire etc.). Putem folosi ca surse de acid oțetul, zeama de lămâie, iaurtul. Pentru anumite tipuri de carne merge foarte bine și vinul. Se amestecă foarte bine ingredientele și apoi se pun în pungă împreună cu carnea sau ce dorim să marinăm.

Aici am făcut o marinadă cu multe condimente, ulei de măsline, suc de lămâie. Am marinat curcan, pentru că este o carne ceva mai tare decât cea de pui. Dar am testat și cu vită, condimente chinezești, sos de soia. A ieșit delicioasă.

Cum ne ajută aparatul de vidat?

Aparatul de vidat scoate aerul, deci putem folosi mai puțină marinadă (lichid) și se asigură un contact mult mai bun cu alimentul. Lipsa aerului permite și o conservare mai bună, nu mai avem oxidarea la părțile expuse. Acest aparat are și funcție specială de marinare, permițând selecția programelor separat pentru alimente umede și alimente uscate.

Am testat și diverse alte tipuri de pungi, aparatul videază și sigilează practic orice. Are și cutter încorporat, este foarte comod de folosit, sigilează foarte bine. În magazine găsim diverse tipuri de pungi pentru vidat, pe care le putem folosi cu aparatul. De asemenea, are un furtun special cu care putem vida și cutii pentru mâncare (caserole), nu doar pungi.

Ce mai vidăm?

Putem vida orice, de la legume la polen și de la ierburi aromatice la fructe. Vidarea permite depozitarea în spații mai mici, încap mai multe alimente în congelator sau frigider. Recomand vidarea și pentru alimentele uscate (ex. orez, nuci/semințe). Se păstrează mult mai bine pentru că mare parte din aer (oxigen) este eliminat. Chiar și sandwich-urile pentru drum sau pentru pachețel pot fi vidate, țin mai bine și ocupă mai puțin spatiu.