Cous cous cu legume trase la tigaie, ulei de masline si usturoi

Este o mancare sanatoasa, hranitoare si delicioasa. Se prepara si foarte rapid asa ca este o reteta pe care eu o am salvata in caietul meu cu idei culinare salvatoare.

Va spun cum se face o salata minunata de cous cous cu legume delicioase si sper sa va inspire si sa o incercati pentru ca merita cu adevarat sa ia locul altor mancaruri pe care le preparam foarte des.

Lista de ingrediente necesare pentru 4 portii de adult:

  • 300 de grame de cous cous
  • 1 zucchini sau un 1 dovlecel
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei kapia mare sau 2 ardei grasi rosii medii – mari
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • sare, piper, ardei iute (optional)
  • oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat sau orice alte verdeturi aromatice doriti

Cum se prepara cel mai bun cous cous cu legume:

  1. Punem cous cous-ul intr-un castron si adaugam apa clocotita cat sa acopere totul cu 2 degete, ca la bere. Acoperim castronul cu o farfurie ca sa permitem aburilor sa gateasca cous cous-ul.
  2. Tocam grosier in cuburi mari legumele.
  3. Tragem legumele la tigaie cu uleiul de masline la foc iute, amestecand din cand in cand, timp de 3-4 minute. Vrem ca legumele sa se rumeneasca, sa sfaraie si sa ramana crocante, nu moi. Nu le facem piure.
  4. Cous-cous-ul se va umfla singur in cateva minute. Puteti sa mai ridicati farfurie si sa mai amestecati in el daca doriti.
  5. Cand cous-cous-ul este perfect umflat, il puteti adauga in tigaia cu legume trase la tigaie.
  6. Mai adaugam 1-2 catei de usturoi tocati marunt de tot, sare, piper, verdeturi aromatice uscate sau proaspete si amestecam frumos.
  7. Servim pe post de garnitura sau masa de sine statatoare 🙂

Este o mancare delicioasa si ale carei culori va vor incanta de la prima furculita. O sa vreti sa repetati reteta pentru ca este absolut minunata si aduce aport mare de vitamine, minerale, antioxidanti valorosi.

Cititi mai multe retete din dieta mediteraneana aici.

Ma puteti urmari pe Facebook aici.