Somon la cuptor, cu salată

Somon la cuptor, cu salată

Salată cu somon la cuptor

Salată cu somon la cuptor

O rețetă foarte gustoasă de somon la cuptor cu salată, care poate fi făcută relativ rapid.
Ingrediente necesare: somon (de preferat sălbatic), sos de soia, ulei de măsline, lămâie, mix de salată. Eu am folosit un mix de salată de la Eisberg, gata tăiată și spălată, cumpărată din Kaufland. Mie îmi plac în mod special mixul „fitness” și „salată mixtă romană” dar puteți încerca orice considerați că vă e pe plac.

Eisberg

Eisberg

Cum preparăm somon la cuptor?

În primul rând, îl facem la cuptor pentru că astfel îi păstrăm mai bine calitățile nutritive. Grătarul are temperaturi prea mari pentru grăsimile de tip omega 3, care sunt foarte sensibile. Apoi, marinăm pentru câteva minute somonul într-un sos făcut din sos de soia. Eu am folosit cu nivel redus de sare, ulei de măsline extravirgin (aici imi place cu aciditate mare) și zeamă de lămâie.

Sosul de soia dă gustul „savuros”, făcând delicioase aceste bucăți de pește.

Cuptoarele noastre sunt diferite, așa că sfatul meu este să porniți de la o temperatură decentă (140 de grade) și să vedeți cum se comportă. Dacă îl faceți pentru consum imediat merge lăsat mai crud. Dacă este pentru „pachețel” eu prefer să îl coc bine și la interior, dar fără a se arde la exterior. Marinada oricum îi va da un aspect și un gust „caramelizat”.

Dressing: putem folosi foarte bine o parte din ce rămâne din marinadă sau orice alt dressing vă place.

Cu ce o putem combina?

Această combinație este de la sine „low-carb” (chiar keto) și cu puține calorii, deci poate fi inclusă ca cină, în special, într-un regim pentru slăbire. Dacă aveți nevoie de mai multă energie sau vă permiteți să mâncați mai mulți carbohidrați atunci merge foarte bine cu orez (separat) sau porumb (înclus în salată). Mai ales dacă somonul era sălbatic sau dacă salata e mâncată de copii/gravide merită un porumb bio. Porumbul dulce de la d’aucy nu are zahăr adăugat, gustul este cel natural.

porumb la borcan

porumb la borcan