Un avocado asigura 40% din necesarul zilnic de fibre + 21 de vitamine si minerale

Da, un avocado poate face minuni. Si nu este deloc greu de mancat. Doar taiati-l pe din doua, scoateti samburele si puteti sa il mancati ca atare, cu lingurita, ca pe kiwi. Daca aveti 3 minute la dispozitie, atunci puteti sa ii pisati miezul cu putina sare si suc de lamaie si puneti pasta rezultata pe paine. Este un deliciu bogat in vitamine si minerale, fibre si antioxidanti.

Iata cu ce se lauda un singur avocado:

– aproximativ 40% din necesarul zilnic de fibre pentru o femeie adulta
– aproximativ 15% din necesarul zilnic de Omega 3
– aproape toti aminoacizii esentiali, fiind o buna sursa de proteine
– Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B12, Colina, Folat, Vitamina A, Vitamina C, Vitamina D, Vitamina E, Vitamina K, Calciu, Cupru, Fier, Magneziu, Fosfor, Potasiu, Seleniu, Zinc.

Da, un avocado intreg are cam 230 de kcal. Deci este suficient cat pentru o gustare foarte copioasa dar nici nu se apropie de cate calorii are un baton de ciocolata, o punga de napolitane sau mancarea de la fast food! Deci nu va temeti pentru cele 230 de kcalorii pentru ca in schimbul lor primiti o sumedenie de vitamine si minerale, fibre si antioxidanti foarte pretiosi + Omega 3.

Avocado este sursa cea mai buna de grasimi sanatoase, net superioare celor din branza, iaurt, peste samd.

Avocado este cam la fel de sanatos ca si uleiul de masline, un superaliment pe care medicii nutritionisti il recomanda inclusiv pentru anumite boli si afectiuni.

Avocado este un aliment sanatos si pentru ficat, pentru rinichi, pentru sanatatea inimii, pentru buna functionare a memoriei si pentru sanatatea pielii. Este o bomba de nutrienti.

Cum se consuma avocado? Ca atare, cu lingurita, cu conditia sa fie copt 🙂

Sau pisat cu sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, amestec pe care il cunoastem sub denumirea de guacamole. Se mananca pe paine sau cu chipsuri de porumb.

Avocado merge bine si feliat si pus in sandvisuri. Sau tocat cuburi si adaugat in orice salata pe care doriti sa o faceti si mai sanatoasa decat credeati ca sa poate 🙂

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!