Lipie cu somon și avocado

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Lipie cu somon și avocado

Ușor de făcut, o rețetă cu ingrediente ceva mai pretențioase. Avem aici două variante: cu rucola (mai de dietă) și cu porumb (mai pentru persoane active).

În ultimii ani e mai hipsterește să spunem „wrap” în loc de „lipie cu ceva”, dar e bine și așa. Merge foarte bine ca gustare, ca pachețel pentru copii sau ca o masă principală.

Ingrediente necesare

Lipia folosită de mine este una de orez (fără gluten). Evident, cine poate să mănânce gluten poate să mănânce gluten (derivate din grâu). Cine nu, nu. Iar cine are chef să nu, nu iar cine ar chef să da, da. Nu e treaba mea sau a ta cine și de ce mănâncă gluten, furnici sau altceva. Sau nu mănâncă.

Somonul marinat e o specialitate ceva mai scumpă, din acest motiv mănânc mai rar. L-am stropit bine cu zeamă de „lime”. Atunci când mănânc sau dau copilului încerc să fie sălbatic, bio sau măcar să nu aibă chimicale rele în el. Dar putem folosi orice alt pește. Sau creveți. Sau pastă de fasole. Roșie.

Avocado cumpăr în ultima vreme doar „ready to eat”, copt în copac. E mai scump dar altfel îmi este foarte greu să îl coc acasă și ajungeam să arunc prea mult. Cu cât e mai „untos” și reușim să tăiem felii mai subțiri, cu atât amestecul va fi mai fin și mai gustos.

Porumbul de bio, de la d’aucy, la borcan, ca de obicei. Rucola am găsit proaspătă la Kaufland, de la Eisberg. Am pus și niște capere în ulei de măsline, foarte gustoase.