12 mancaruri de post delicioase, rapide si simple

12 mancaruri de post delicioase, rapide si simple sunt oferite mai jos. Pentru reteta extinsa, va invit sa urmati link-ul si sa cititi retetele pe larg, cu mentiunea ca sunt simple si super rapide.

Am folosit ingrediente simple, integrale, fara arome si coloranti artificiali. Totul este cumparat din piata de legume-fructe sau de la supermarket si cel mai mult ador reducerile. Multe legume sunt congelate, la punga si ma impac excelent cu ele.

Va las sa cititi cele 12 idei de mancare de post si va invit sa le personalizati dupa bunul plac:

Retete italienesti: Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc
Este o mancare de post sanatoasa, rapida si gustoasa. Nu are concurenta in cazul meu, fiind in top 3 mancaruri preferate 🙂

Salata cu andive: 12 salate sanatoase si delicioase cu andive
Cu toate ca este o simpla salata, o puteti considera o bomba de vitamine si antioxidanti. Este una dintre cele mai hranitoare si delicioase salate din cate stiu.

Salata de avocado pe paine integrala: Gustare sanatoasa cu putine calorii
Salata de avocado este super sanatoasa si o idee de gustare de post, delicioasa si hranitoare. Se prepara in cateva minute si tine de foame ore in sir 🙂

Mancare asiatica acasa: Orez pufos cu ciuperci Champignon si sos de soia
Ciupercile sunt sursa de proteina de calitate excelenta iar orezul basmati este sursa de cabohidrat sanatos. Impreuna fac echipa minunata iar uleiul de masline sau de floarea soarelui presat la rece incununeaza totul 🙂

Mancare chinezeasca acasa: Legume innabusite cu 5 Chinese Spices si ulei de susan
Legumele innabusite cu sosuri naturale si condimente naturale sunt o idee minunata de mancare sanatoasa si garnitura la minut. Nu aveti cum sa gresiti cu o astfel de idee culinara.

Mancare sanatoasa de urzici: Cea mai rapida si simpla reteta de urzici
O mancare sanatoasa, de post, usor de pregatit si care nu poate lasa rece pe nimeni. Cu totii iubim urzicile, doar ca ne e greu sa le pregatim :))

Mancare asiatica acasa: Ciuperci Shiitake cu taitei ramen si sos de soia
Ciupercile Shiitake sunt super sanatoase dar daca nu aveti drum pe la magazine cu specific asiatic, atunci folositi Champignon sau Pleurotus. Va asigur ca vor merge de minune si va vor ajuta sa realizati o mancare de post extrem de gustoasa si satioasa 🙂

7 retete de salate vegane sanatoase si delicioase
Nautul ofera proteine, maslinele ofera fibre si grasimi sanatoase, morcovul este pentru fibre si antioxidanti iar salata verde si verdeturile sunt sursa de carbohidrat sanatos si modalitate de hidratare a organismului din interior 🙂 Aceasta salata este una dintre cele mai minunate retete pentru scaderea colesterolului, trigliceridelor si pentru stabilizarea glicemiei.

Reteta de post pentru cel mai gustos spanac din lume
Spanacul este fara doar si poate verdeata preferata in post. Eu il folosesc pe cel congelat si ma ajuta sa prepar o mancare sanatoasa, satioasa si super gustoasa. Daca nu tin post, peste spanac pun si oua 🙂

Chiftele de cartofi si dovlecel gata in 15 minute. Cele mai gustoase chiftele din legume
Chiftelele de post sunt o idee minunata insa doar pe gratar. Nu pot sa spun ca sunt prea sanatoase cele prajite in baie de ulei, orice ulei ati folosi. Eu cred ca legumele se pot pregati la cuptor, pe plita, pe gratar, in tigaie, insa nu in baie de ulei.

Retete vechi si pretioase: Paste cu pesmet, zahar si scortisoara sau cu nuca si miere
Este o reteta aparent banala dar va asigur ca este surprinzator de gustoasa. Pastele se fierb si apoi se tavalesc prin pesmet rumenit cu putin zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare macinate. Este un desert modest si perfect pentru post.

Guacamole sanatos in cea mai simpla reteta din lume
Guacamole trebuie sa fie in meniul saptamanal macar o data si va asigur ca face doar bine 🙂 Ne ajuta sa slabim, scade colesterolul, promoveaza reglarea tranzitului, tine de foame, insanatoseste ficatul 🙂 Guacamole ar trebui sa fie in topul mancarurilor sanatoase din intreaga lume! In fond, guacamole este amestec de avocado, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper, eventual verdeturi aromatice, suc de lamaie, optional ulei de masline, desi nu mai este necesar fiindca avocado contine suficiente grasimi sanatoase.

Acestea sunt doar 12 idei de mancare de post pe care va invit sa le incercati, daca va fac cu ochiul 🙂 Eu le pregatesc foarte des, indiferent ca este perioada de post sau nu. Incerc sa mananc preponderent vegetarian, asa ca am o pasiune speciala pentru mancarea de post 🙂

Va doresc pofta buna, sanatate maxima si succes in tot ce faceti!