Shaorma de dietă

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

shaorma de dieta

Shaorma de dietă

Este, de fapt, un “wrap”, adică un mix de ingrediente înfășurat într-o lipie. Americanii (mexicanii) i-ar spune burrito combinației și lipiei i-ar spune “tortilla”. Se găsesc acum și de orez, fără gluten sau cu diverse compoziții. Se mănâncă ușor, putem alege ingredientele separat pentru fiecare membru al familiei, pe gustul oricui.

Proteine

Avem două variante, care se pot combina: carne (aic mix de vită și porc, tras la tigaie cu condimente) și fasole (aici roșie, are o aromă mai puternică). Varianta aceasta de fasole roșie de la d’aucy are și textura potrivită, boabele își mențin forma. Conserva fiind fără BPA, poate fi dată și copiilor.

Carnea poate fi făcută la cuptor, în bucăți mari, de preferat marinată înainte și apoi tăiată. Sau putem porni de la carne tocată și să o facem la tigaie împreună cu celelalte ingrediente (condimente, ulei de măsline). Se găsesc și condimente speciale de shaorma la magazinele cu specific “arăbesc”.

Carbohidrați

Avem lipia (sau tortilla) și porumbul. Porumbul fiert este destul de “dietetic”, are puține calorii dar un volum mare și dă un gust bun amestecului. Ca și pentru fasole, avem la dispoziție o variantă “al vapore” (în aburi), care nu mai are nevoie de scurgere, pote fi pus direct. Noi preferăm să îl amestecăm în compoziție la gătit, pentru a prinde și el gust.

Evident, nu vom mai pune cartofi prăjiți, nici în lipie, nici lângă.

porumb la borcan

porumb la borcan

Alte ingrediente

Noi nu am pus alt sos, ne-am bazat pe condimentele și uleiul de măsline în care am gătit puiul. Dar putem merge spre verdeață (ceapă verde), avocado, coriandru proaspăt).

Deci iată că avem o soluție simplă, rapidă (practic doar carnea are nevoie de gătire) și ușor adaptabilă. Merge foarte bine și la “pachețel”, poate fi mâncată oriunde și oricând.

Copilul a remarcat: “e bun, are gust de Taco Bell dar e natural”. Asta ne dorim. O “shaorma de dietă” în care să controlăm calitatea și cantitatea ingredientelor în funcție de necesitățile proprii.