Mancare asiatica acasa: Salata asiatica de castraveti cu tofu picant

Mancarea asiatica este absolut delicioasa. Ce n-as da sa pot calatori in China, in Japonia, in Tailanda si sa mananc doar mancare asiatica vreo 2-3 saptamani. Cred ca as fi cea mai fericita pentru ca eu sunt mega fan mancare chinezeasca, japoneza, vietnameza, tailandez si nu numai. Mananc orice mancare asiatica, de la restaurante, fast food-uri, catering dar mai ales mancare pregatita acasa.

Si cum nu am bucatar asiatic, gatesc singura totul, cu putin ajutor din online, de unde iau idei culinare deosebit de simple, potrivite pentru o amatoare ca mine.

Azi va ofer o reteta de salata care va face furori in randul mesenilor care vin la voi la masa.

Ingrediente necesare pentru o salata asiatica delicioasa, 4 portii de adult:

  • 8 castraveti tineri
  • 600 g tofu afumat
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri sos de chili dulce acrisor
  • 8 fire de coriandru sau patrunjel
  • sucul a doua limete verzi
  • 4 linguri de seminte de susan
  • 4 linguri de ulei de susan
  • 4 linguri sos de soia
  • sare

Mod de preparare al unei retete de mancare asiatica delicioasa si super simpla:

  1. Tofu se toaca cuburi si se lasa la marinat in sos de soia cu sos de chili si ulei de susan.
  2. Tocam castravetii + ardeiul iute + coriandru.
  3. Amestecam tofu marinat cu tot cu sosul format + castravetii cu ardei iute si coriandru.
  4. Garnisim cu seminte de susan si servim.

Sa mai spuna cineva ca mancarea asiatica se pregateste greu. Daca mie imi iese, iar eu nu sunt vreo bucatareasa priceputa, va iese si voua! Si daca aveti nelamuriri, nu va faceti griji fiindca nu are ce sa iasa rau. Mancarea iese sigur daca alegeti sa combinati ingrediente sanatoase si gustoase.

Tofu afumat este alegerea mea numarul 1 cand vine vorba despre proteine pentru retete asiatice. Tofu este un ingredient asiatic, specific japonez si pe care nu ai cum sa nu il indragesti. Aduce aport mare de proteine dar si de micronutrienti esentiali pentru organism. Nu spune nimeni ca trebuie sa consumam tofu zilnic, cate 1 pachet. Dar 2-3 felii de tofu pe saptamana ar putea fi raspunsul pentru un program de alimentatie foarte sanatos.

Iata marinada de tofu cu sos de soia, sos de chili dulce acrisor si felii de ardei iute. Adaugam si ulei de susan, un alt ingredient specific pentru mancarea asiatica.

Rezultatul este minunat, va asigur. Este o salata cu specific asiatic pe care eu o prepar foarte des si care face senzatie si cand avem musafiri care sunt pasionati de bucataria asiatica.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>