Pudra de matcha – cum te ajuta sa slabesti

Pudra de matcha este un ingredient foarte popular, mai ales matcha latte. Preferat de unii oameni in locul cafelei, pentru energie sau un gust deosebit ori pur si simplu din curiozitate… cert este ca matcha si-a gasit publicul care o adora.

Am vorbit in articolul Matcha: 7 motive pentru care trebuie sa o iubesti, despre beneficiile ei, insa cercetatorii au descoperit un nou beneficiu: matcha ajuta in procesul de slabire.

pudra de matcha

Ce este pudra de matcha si ce beneficii are

Matcha este un superaliment folosit de secole, initial in cultura japoneza, de unde isi are originea. Matcha este practic ceai verde obtinut din planta Camellia Sinensis, dar principala diferenta fata de ceaiul verde obisnuit este ca matcha este creata din utilizarea intregii frunze.

Frunzele din care se obtine matcha sunt extrem de bogate in clorofila, substanta nutritiva care le da plantelor culoarea verde.

Clorofila are proprietati antioxidante, antianemice, antiinflamatorii. In plus, ajuta la vindecarea rănilor, mentinerea echilibrului hormonal, detoxifierea organismului si promovarea sanatatii digestive.

Matcha – adjuvant in procesul de slabire

Conform unui studiu al Bibliotecii Nationale de Medicina, catechinele sau un amestec de galat de epigalocatechina (EGCG) – cofeina au un efect pozitiv asupra pierderii in greutate, dar si a mentinerii stabile a greutatii.

Catechinele sunt un tip de compus gasit in ceai. In cazul matcha, care este mult concentrata decat ceaiul verde, atentia noastra merge catre catechina – epigalocatechin-3-galat (EGCG), care este un antioxidant foarte puternic.

Iata cum actioneaza EGCG:

pudra de matcha si slabirea

1. Accelereaza metabolismul

Puternicii polifenoli antioxidanti EGCG actioneaza ca un blocant al grasimii, stimuland metabolismul si incetinind sau chiar oprind cresterea celulelor adipoase.

Un studiu a aratat o pierdere in greutate, precum si o scadere semnificativa a indicelui de masa corporala si o circumferinta redusa a taliei dupa 12 saptamani de consum de ceai verde in doze mari. Acest studiu a descoperit, de asemenea, o scadere a colesterolului total si a LDL fara efecte secundare.

Acum amplifica rezultatele de 3 ori, pentru ca matcha contine de 3 ori mai multi antioxidanti EGCG decat ceaiul verde.

2. Termogeneza

Termogeneza este rata la care corpul uman arde caloriile ingerate. Un alt studiu a concluzionat ca extractul de ceai verde, precum cel gasit in matcha, creste capacitatea corpului uman de a arde calorii de la 8-10% la 35-40%!

Este un rezultat uimitor, mai ales ca poate fi obtinut intr-un mod atat de placut, doar prin introducerea unei bauturi delicioase si sanatoase in rutina zilnica.

3. Pudra de matcha poate ajuta la echilibrarea glicemiei

Cresterea zaharului din sange nu numai ca provoaca o crestere in greutate, dar poate provoca si diabet in timp. Consumul de matcha, care nu contine zahar, echilibreaza nivelul de zahar din sange. Astfel, rezulta o stare de spirit mai buna si o crestere mai mica in greutate.

Cum se prepara ceaiul verde Matcha pentru pierderea in greutate?

mod preparare matcha

Desi il numim ceai verde matcha, nu este neaparat un ceai. Spre deosebire de ceaiul verde, care este infuzat in apa, matcha este preparat prin amestecarea prafului de ceai matcha in apa pentru a crea o emulsie.

Facand acest lucru, se consuma frunzele de ceai matcha macinate si obtinem toate beneficiile acestei bauturi miraculoase.

Metoda traditionala de preparare a ceaiului verde matcha este cu un tel din bambus si un bol. Totusi, din ce in ce mai multi iubitori de matcha se indreapta catre un simplu spumant de lapte.

Pentru a face matcha in mod traditional, incalzeste apa filtrata la aproximativ la 80°C – sa nu fie chiar fierbinte. Apoi combina 1 cana de apa cu o lingura mica de Matcha (aproximativ 1/2 lingurita). Bate pudra folosind un tel de bambus in forma de „W” pana cand obtiii spuma. Soarbe incet si savureaza!

Cat matcha ar trebui sa beau pentru pierderea in greutate?

Studiile au aratat ca trei cani de ceai matcha pe zi te pot ajuta sa slabesti 1 kg intr-o luna. Tine cont ca pudra trebuie sa fie de inalta calitate.

Consumul a cel putin 1-4 grame de ceai verde matcha pe zi poate scadea semnificativ compozitia grasimii corporale. Adica, poate viza si topi cu precizie grasimea de pe abdomen.

Cand ar trebui sa beau matcha pentru a optimiza pierderea in greutate?

Daca vrei sa arzi grasimea abdominala este recomandata o ceasca de matcha inainte de antrenament. Va creste rezistenta energetica si arderea metabolica in timpul antrenamentului.

Daca nu ai un stil de viata activ, cel mai bun moment pentru a te bucura de matcha este imediat dupa trezire. Matcha este o sursa de cofeina care ofera energie si o stare de vigilenta timp de 6-8 ore dupa ce este consumata.

Daca vrei sa vezi rezultate cat mai rapide, cel mai bun moment pentru a bea matcha este inainte de fiecare masa.

Pudra de matcha suprima pofta de mancare si iti da senzatia de satietate pe termen lung. In plus, vin stimularea metabolismului, impulsul termogenic si energia crescuta.

Nu bea matcha inainte de culcare, deoarece cofeina te va tine treaz. Tine cont ca majoritatea studiilor au aratat ca cele mai bune rezultate de scadere in greutate cu matcha au fost in combinatie cu exercitii fizice moderate pana la viguroase.

Iti recomandam Matcha Ecologica, Life Care®

Matcha Ecologica, Life Care®
  • imbunatateste memoria si creste puterea de concentrare
  • are actiune energizanta
  • contribuie la intarirea sistemului imunitar
  • detoxifiaza organismul natural si eficient
  • nivel bogat de antioxidanti

Are un gust placut, este usor de preparat si este excelenta in regimul alimentar vegan sau vegetarian. Are utilizari variate, se poate consuma in ceaiuri, smoothie-uri, latte sau in diferite preparate culinare.

Citeste articolele noastre, Retete delicioase cu matcha sau Pudra de matcha – idei de deserturi delicioase si lasa-te inspirata.

Ce zici? Incluzi pudra de matcha in planul tau de pierdere in greutate?

Articol scris de

Adriana Petrescu, Junior Marketing