Slabitul acesta simplu si fara efort…

Oare cand se vor termina sloganurile acestea de genul „slabeste repede si simplu”, „slabeste in 3 pasi simpli”, „slabeste cat vrei fara efort”, „slabeste mancand ce vrei si fara sport”.

Eu nu vreau sa va spun ca slabitul sanatos ar fi dificil dar nici floare la ureche nu este. Daca nu ai putina anduranta, nu o sa reusesti. Si daca te astepti sa fie super simplu, s-ar putea sa fii dezamagit si sa ai impresia ca e ceva in neregula cu tine si nu ai tu destula motivatie sau nu ai gasit secretul miraculos.

Nu e niciun secret miraculos. Trebuie sa mananci sanatos, sa faci miscare si sa mananci la ore fixe, nu toata ziua buna ziua. Si asta numai simplu nu e. Nu iau in calcul ideea de pastile de slabit caci nu e domeniul meu. Eu sunt cu mancarea si miscarea. Aici e teritoriul pe care ma zbat eu. Si e destul de complex asa cum este.

Sfatul meu este sa nu va agatati de diete minune si nici de ideea ca slabitul se face fara efort. Pregatiti-va sa aveti si zile in care nu vreti nici ciorba, nici salata, nici apa plata, nici mers pe jos. Cine trece peste aceste nazuri este cel care isi va vedea obiectul indeplinit mai rapid. Punct.

Cat de seducatoare este ideea ca am putea sa slabim repede si simplu, fara efort, fara sa ne chinuim. Poate ca unii reusesc. Poate prin hipnoza, puterea mintii, manifestare, nu zic nu. Nimic pe lume nu este imposibil.

Dar pentru noi, restul lumii, care slabim fara niciun fel de astfel de ajutor, e greu sa te lovesti de realitatea cruda ca slabitul nu este asa de simplu cum il picteaza unii. Si atunci incepi sa te dezamagesti si sa te frustrezi. Unii din aceasta dezamagire ajung sa manance mai mult. Aici se creeaza un ciclu vicios din care iesi greu.

Asadar, solutia mea este sa va imbarbatati cum puteti si sa va incredeti ca puteti face orice va propuneti. Si chiar daca nu va fi simplu, nu veti da inapoi si nu veti renunta. Cand o sa vreti sa va sabotati in fel si chip, o sa va opriti.

Si ca un exercitiu frumos, v-as invita sa scrieti pe o foaie de hartie modurile in care va sabotati din cand in cand. O sa incep eu cu exemplele mele:

  • imi spun ca ciocolata ajuta la sanatatea creierul si are antioxidanti asa ca mananc mai mult de 2-3 cuburi
  • imi spun ca branza care B12 asa ca mananc o bucata mare si evident ca o mananc cu franzela sau bagheta buna
  • imi spun ca uleiul de masline are multi antioxidanti si evident ca pun mai mult decat imi trebuie in salata
  • imi spun ca nu am timp sa dau 2 ture de parc asa ca stau acasa si mai iau 1 client la o sedinta de coaching si iar imi pun silueta pe locul 2.
  • imi spun ca e ok sa mancam in oras fiindca tuturor ne place si copiii au nevoie de diversitate asa ca ajung sa mananc de 2-3 ori mai multe calorii decat daca as manca mancarea mea de acasa

Evident ca avem si castiguri din aceste alegeri. Ca doar nu suntem nebuni. Si nu facem lucrurile doar de dragul de a le face si de a o da in bara.

Dar intotdeauna este o chestiune de prioritati. Noi alegem ce facem. Ideea e ca in functie de decizie vom culege si anumite rezultate. Iar alegerile le facem zi de zi si nu exista pastila miraculoasa care sa ne faca sa nu mai mancam in oras, sa nu mai vrem ciocolata, sa nu mai vrem paine cu branza si paste cremoase sau pilaf cu unt. Negociem, mancam mai rar, mai putin, facem taieri de buget, mai jonglam, ne mai pacalim din cand in cand. Dar nu e simplu. Si nu e fara efort. Reveniti-va in fire 🙂

Sanatate maxima!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>