Salată cu anghinare

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Salată cu anghinare

Anghinarea este o plantă foarte interesantă, de la care mâncăm floarea. Mai greu de găsit la noi și ceva mai scumpă decât legumele obișnuite, are foarte multe beneficii pentru sănătate. Acestea derivă, în special, din aportul de fibre și din efectul benefic asupra detoxifierii ficatului.

Anghinarea este și bogată în potasiu, element important pentru reducerea retenției de apă sub piele. Am folosit o variantă conservată, la borcan, foarte gustoasă. Chiar dacă este în ulei de măsline, avem grijă să o scurgem pentru că acolo se pot ascunde foarte multe calorii.

Aici avem două variante de salate cu anghinare, pentru momente când vrem să preparăm ceva rapid și sănătos. Am descoperit că ambele combinații sunt foarte gustoase și îndeplinesc măcar câteva condiții esențiale. Sunt bogate în proteine și fibre, au în plus carbohidrați complecși, pentru energie.

Varianta cu năut și ou este “low carb” (în funcție și de cantitatea de năut) și este potrivită în special pentru dimineață sau seară. Dacă vrem să rămână exclusiv vegetală putem renunța la ouă și mărim cantitatea de năut (pentru aportul de proteine). Aici avem varianta “al vapore” (conservă de la d’aucy fără BPA și fără zeamă). Poate fi inclusă direct în amestec. Altfel năutul ar necesita înmuiere, fierbere… procese ce necesită timp.

Varianta cu quinoa merge la prânz sau după antrenament. Quinoa este o alternativă mai hrănitoare pentru orez, eu folosesc direct fiartă, de la conservă, este făcută perfect pentru a fi inclusă în rețete.

Ca pentru orice rețetă, cantitățile alese vor fi în funcție de necesarul individual. De asemenea, au avantajul că pot fi mâncate la mai multe mese, dacă preparăm o cantitate mai mare de la început.