Health Coaching: Ce face un Health Coach pentru sanatatea ta

Ce este Health Coaching si ce face un Health Coach pentru tine si sanatatea ta? Ei bine, un Coach este un Antrenor. Te ajuta in numeroase moduri, precum:

  • te ajuta sa iti pui ordine in prioritati, sa stabilesti ce conteaza cel mai mult pentru tine ca sa fii sanatos si fericit
  • te ajuta sa ai o viziune mai clara asupra lucrurilor si evenimentelor din viata ta
  • te ajuta sa iti stabilesti obiective masurabile, realiste, realizabile
  • te sustine pe tot parcursul pentru ca obiectivele tale sa fie atinse cu succes si cat mai curand
  • te asculta fara sa te judece si te pune fata in fata cu gandurile tale, cu mecanismele care poate iti fac bine sau nu iti fac deloc bine
  • te ajuta sa constientizezi unde gresesti intr-un plan alimentar si ce cauze emotionale exista in spatele greselilor tale
  • te ajuta sa faci mici schimbari cu efecte mari pentru sanatatea ta
  • iti pune intrebari ajutatoare care te duc catre cauza kilogramelor in plus sau a anumitor probleme de sanatate
  • te ajuta sa intelegi cum functionezi in conditii de stres si de relaxare, cum iei decizii si cum sa iti modifici starea din care iei decizii

Si nu numai!

Un Health Coach este specializat sa asculte si sa vada tipare. Sa inteleaga cum gandeste omul din fata lui si sa il ajute sa isi puna ordine in prioritati, in planuri, in dorinte, in aspiratii. Am fost martora celor mai interesante revelatii in urma sedintelor de coaching. Am avut clienti care dupa o sedinta cu mine mi-au spus ca au muncit ani de zile pentru a indeplini o dorinta care nici macar nu era a lor. Era o dorinta a parintilor si ei isi asumasera ca o vor indeplini desi nu aveau succes si asta pentru ca nu aveau motivatie interna, cea mai importanta pentru orice succes.

Un Health Coach te ajuta sa faci exercitii practice care te pun fata in fata cu greselile pe care le faci in mod constant si care nu te lasa sa atingi obiectivele pe care ti le doresti.

Un Health Coach te ajuta sa iti impui obiective realiste si masurabile si apoi sa le indeplinesti pas cu pas. Am avut clienti care isi propuneau obiective uriase si simplul gand la ele ii faceau sa se teama si sa abandoneze orice demers catre ele. Obiectivele noastre trebuie setate corect pentru a avea sanse de realizare.

Ce mai face un Health Coach? Te asculta, iti pune intrebari, nu te judeca, pastreaza confidentialitatea in mod complet, a mai vazut numerosi clienti cu aceleasi obiective pe care ti le propui si tu, intelege procesul in care esti si cum sa ajungi la succes.

Un Health Coach nu este terapeut si nici antrenor personal. Nu iti da sfaturi directe, nu iti face meniuri alimentare, nu iti da solutii astrologice. Te ajuta sa mergi pe calea cea mai potrivita pentru tine, asa cum decizi tu ca trebuie aceasta cale sa arate. El iti deschide ochii si mintea ca sa intelegi care este binele tau suprem si cum ajungi acolo. Te ajuta sa vezi ce te impiedica, ce te blocheaza si cum poti da blocajele din calea ta cu succes.

Cum arata sedintele cu un Health Coach? Imagineaza-ti o discutie relaxata din care pleci cu o lista de momente de AHA! Pleci cu idei si solutii pe care sa le pui in practica imediat, nu peste cativa ani. Mergi mai departe cu o alta perspectiva asupra „problemei” tale.

Pleci mai departe cu noi obiective si acestea sunt cu adevarat tangibile. Iar din progresul pe care il vei face se va naste si motivatia sa mergi mai departe catre noi culmi ale succesului. Iar succesul este diferit pentru fiecare, un coach fiind in masura sa te ajute sa stabilesti ce este pentru tine succesul de fapt si de drept.

S-ar putea sa te surprinda faptul ca dupa o discutie cu un Coach, sa realizezi ca succesul real pentru tine arata altfel decat ti l-ai proiectat pana in acest moment. Trebuie sa fii sincer, deschis, transparent si motivat sa lucrezi cu Coach-ul tau cu implicare maxima. Ca sa vezi rezultate.

Ce nu poate face un Coach si nici un Health Coach pentru tine? Nu poate face nicio actiune care iti revine de fapt tie. Nu poate face munca de introspectie pentru tine, nu poate scoate ganduri prafuite la iveala, nu poate veni cu revelatii pentru tine, nu poate pune in practica solutiile care ti se potrivesc, nu poate face miracole ca sa fii motivat.

Motivatia interna se construieste din tine, din gandurile si atitudinile tale. Aici te ajuta coach-ul sa faci ordine, sa faci schimbari benefice si de aici porneste totul.

Cine are nevoie de Health Coaching? As recomanda sedintele celor care doresc sa isi puna ordine in alimentatie si in modul in care isi organizeaza viata personala si profesionala pentru ca sanatatea lor sa fie protejata si sustinuta corect. Mai recomand in mod special sedintele de coaching si persoanelor care doresc sa slabeasca sanatos, sa isi recapete silueta la care viseaza, sa ajunga la o greutate optima pentru ei.

Mancatul emotional, compulsiv, dezordonat, cu infometare sau cu diete extreme sunt lucruri care se pot adresa in cadrul sedintelor de Health Coaching. Le discutam, le punem pe masa, le privim cu blandete si stabilim care sunt pasii ca sa iesim dintr-un cerc vicios si sa ne stabilim un sistem care sa functioneze pe termen lung si cu rezultate pozitive vizibile cat mai curand.

Mai recomand sedintele si persoanelor care simt nevoia unui sprijin, a unei persoane care sa le sustina, sa fie alaturi de ei pe un drum care poate ca nu este deloc simplu si unde au nevoie de cineva care sa ii incurajeze la fiecare pas. Un Coach face acest lucru iar obiectivele clientului sunt si obiectivele lui. Daca clientul isi atinge obiectivele sanatoase, Coach-ul este fericit pentru ca a ajutat cu adevarat un om sa iasa dintr-un tipar nefolositor si sa ajunga la succesul pe care si-l doreste.

Cate sedinte de Health Coaching sunt necesare? Cu toate ca sunt sedinte in care se rezolva mai multe „probleme”, eu recomand macar 3 sedinte pentru ca un client sa simta ca merge in directia potrivita pentru ce obiective isi propune. Avem timp sa fixam anumite atitudini si sa intelegem anumite procese si mecanisme care ne duc mai aproape sau mai departe de succes. Avem timp sa identificam blocaje, bagaj emotional nefolositor, ganduri care nu ajuta si pot fi modificate de client pentru ce isi doreste sa realizeze in viitorul lui.

Cum programezi o sedinta de Health Coaching cu mine? Imi poti lasa un email cu informatii despre tine la adresa mea de email claramarianicutar @ gmail.com. Iti voi raspunde in maxim 24 de ore si de aici stabilim daca eu te pot ajuta si daca putem programa prima noastra sedinta de coaching. Daca prima sedinta ti-a placut si simti ca te ajuta sa pui ordine in viata ta si in obiectivele tale, poti programa inca o sedinta de Coaching cu mine si continuam cat timp consideri ca iti pot fi de ajutor.

Sa auzim de bine!

Maria Nicuțar
Health Coach & Tehnician Nutriționist

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>