Sucul de lamaie poate fi benefic pentru pacientii cu guta

Guta este o boala care se poate trata in mod minunat, cu tratament, cu dieta adecvata, cu sfaturi din partea medicului specialist. Am si eu in randul celor dragi persoane bolnave de guta si care sufera cat mai putin posibil din cauza acestei afectiuni.

Recomandarea mea, ca de obicei, este sa mergeti la medicul specialist pentru ca doar el poate sa va sfatuiasca cu privire la tratament, dieta, sfaturi utile. Nu le luam de pe google si le aplicam in viata noastra. Cel mult intrebam medicul daca sfaturile intalnite ne pot fi de folos sau nu.

Astazi trecem in revista o informatie oferita de specialistii Healthline.com. Sucul de lamaie a fost utilizat in cadrul mai multor studii medicale si rezultatele arata ca acest ingredient banal poate avea efecte benefice pentru pacientii cu guta.

In principiu, sucul de lamaie poate reduce nivelul acidului uric in sange insa nu are capacitatea de a vindeca boala.

Studiile arata ca sucul de lamaie consumat in mod constant poate avea efecte benefice asupra organismului in numeroase moduri, inclusiv pentru pacientii care sufera de guta. Sucul de lamaie este bogat in Vitamina C si de asemenea ajuta la alcalinizarea organismului.

Guta este o boala in care dieta si tratamentul trebuie sa mearga mana in mana. Sunt medici specialisti care pun mare accent pe tratament si lasa pe loc secund dieta insa este important sa stim ce sa mancam si ce sa nu mancam cand suferim de guta.

Dintre alimentele care sunt interzise pentru persoanele care sufera de guta: carne rosie si carne de vanat, organe de animale, alcool, bauturi cu zahar, drojdie, bere si nu numai.

Nu va dau lista cu alimente permise in guta pentru ca sunt prea multe liste de la medici specialisti si unele se cam bat cap in cap. Nici mie nu imi sunt clare anumite alimente si nu vreau sa induc pe nimeni in eroare. Asa ca ma rezum sa va las doar lista de alimente interzise asupra carora toti medicii sunt de acord. Carne rosie, vanat, alcool, sucuri dulci, organe, bere si lista ar trebui sa continue insa medicii specialisti ar trebui sa fie cei care sa va urmareasca dieta cu mare atentie.

Alte ingrediente care ar putea sa ofere beneficii pentru pacientii cu guta: visinele, ciresele, portocalele, bananele si nu numai.

Surse utile pentru a afla mai multe informatii despre guta, dieta pentru guta, alimente benefice in guta si alimente interzise in guta: 

https://www.healthline.com/health/lemon-juice-gout

https://www.healthline.com/health/banana-gout

https://www.healthline.com/health/vitamin-c-gout

https://www.healthline.com/health/gout/diet-restrictions

https://www.healthline.com/nutrition/best-diet-for-gout

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Descopera Pagina mea de Facebook

Descopera Pagina mea de Instagram

Descopera Cele mai noi retete de pe site>>>