Ce mancam?,naut,post,rosie,salata,sfeclă Salată cu năut și sfeclă roșie, de post

Salată cu năut și sfeclă roșie, de post

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Salată cu năut și sfeclă roșie

salată cu năut

Această salată cu năut și sfeclă roșie se face foarte rapid și are un aport mare de proteine, fibre, antioxidanți. A pornit ca idee pentru o salată de post. Putem pune și o bază de frunze de salată sau putem rămâne doar la ingredientele principale: năut, sfeclă roșie, pătrunjel, ulei de măsline, condimente.

Poate fi și garnitură la o carne sau poate fi însoțită de orez, de exemplu. Asta pentru cei care au nevoie de mai mulți carbohidrați (fac efort fizic). Atenție însă: chiar dacă sunt sursă de proteine vegetale, boabele de năut trebuie să fie și în cantitate suficientă. Pentru o masă serioasă urcăm la 250-300g. O conservă are aproximativ 350kcal, deci poate fi utilă și într-un program de slăbire pentru că ne satură foarte bine.

Gustul

Mie îmi place năutul, câteodată mănânc direct din conservă, gol. La fel și sfecla roșie. Dar putem adăuga niște frunze (aici pătrunjel proaspăt) sau condimente diferite: boia dulce, chimen/chimion, semințe de coriandru proaspăt măcinate, sare, piper.

Spun că mănânc direct din conservă pentru că am conserve fără BPA. Sunt de la d’aucy, “al-vapore” (fără apă, nu mai trebuie scurse). La fel este și sfecla roșie, gata tăiată, coaptă, fără zeamă.

Caldă sau rece

Dacă avem timp și ne place, ingredientele (năutul, sfecla, uleiul de măsline, condimentele) pot fi puse și puțin la foct mic. Nu este nevoie să le mai fierbem, este suficient să se încălzească și să elibereze mai bine aromele.