Ce mancam?,crisp,finn,perisoare,secara,supa Supă cu perișoare

Supă cu perișoare

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

perișoare

Supă cu perișoare

Greu de spus dacă se încadrează la “ciorbă” (nu a avut “acreală”) dar o putem considera o supă. Pentru noi, care nu vrem să fim bucătari și nici să petrecem toată ziua la cratiță, e destul. A ieșit foarte bună și se face rapid. Să zicem că e de inspirație italiană, dar noi nu suntem italieni și nici nu pretindem că vrem să fim.

Perișoare

Aveam în plan niște paste cu carne, dar cred că a fost mult mai bine cu supa. Carnea poate fi de orice tip, noi am avut de vită, dar merge și cu pui, porc, curcan. Ideal este să “fie tocată în fața ta” dar am relativă încredere și în magazinele de la care cumpărăm, gata tocată. Important este să fie proaspătă. Iarna e mai puțin probabil să se altereze (este frig peste tot) dar vara trebuie să fim foarte atenți.

Mai avem orez, ou, condimente (oregano, măghiran, busuioc, tarhon).

Legume

Punem tot ce avem la dispoziție prin casă, important este să fie diverse și colorate. Avem astfel fibre, vitamine, minerale, antioxidanți. Gustul l-am dat din sucul de roșii (de casă). Ca sursă suplimentară de proteine a fost o cutie de fasole cu bob mare. Cele de la d’aucy nu au BPA și sunt excelente în orice situație.

Pâine

Dacă ne-am străduit să avem ingrediente sănătoase, era păcat să o mâncăm cu pâine albă. A mers foarte bine cu Finn Crisp (pâine crocantă de secară), gustul este mult mai bun. Iar valoarea nutritivă este superioară (fibre, vitamine, minerale).