6 diete pe care eu le-as tine pentru slabire sanatoasa

Daca as fi eu cea care sa imi aleaga dieta si nu ar fi un medic nutritionisti, as alege una dintre aceste 6 diete de mai jos. Asa cum bine stiti, nu exista dieta perfecta si nici dieta care sa se potriveasca tuturor oamenilor pentru ca avem nevoi diferite.

De asemenea, recomandarea mea este ca atunci cand vreti sa adoptati o dieta, sa discutati cu un nutritionist ca sa fiti siguri ca faceti ce trebuie si aveti pe cineva care sa va urmareasca progresul.

Am fost intrebata deseori care sunt cele mai bune diete pe care eu le-as tine pentru slabire sanatoasa.

Iata cele 6 diete in care eu, personal, as avea incredere si care mi se potrivesc mie si stilului meu de viata:

  1. Dieta Mediteraneana – se bazeaza pe legume, fructe, verdeturi aromatice, salate diverse, condimente naturale, uleiuri presate la rece si extravirgine, carne foarte putina si in mod deosebit carne alba, peste, nuci, seminte si nu numai. Include din cand in cand si un pahar de vin dar musai sa fie un vin bun, facut ca la carte, nu din substante artificiale.
  2. Dieta flexitariana – este un soi de dieta vegetariana in care din cand in cand se mai permite consumul de carne. Poate avea si consum de lapte, oua, branza dar nu foarte des. Deci, preponderent implica alimente de origine vegetala. Da, este o dieta foarte curata. Eu sunt flexitariana si tin si dieta mediteraneana in acelasi timp. Sunt cam acelasi lucru daca ma intrebati pe mine.
  3. Dieta bazata pe plante – aici chiar discutam despre o dieta super curata insa nu toate lumea poate sa o tina. Se bazeaza pe legume si fructe la discretie, cu aport crescut de leguminoase pentru ca in ele se gasesc importante cantitati de proteine. Mai implica seminte, nuci, uleiuri de calitate buna, cereale integrale si pseudocereale. Nu se accepta carne, oua, lactate dar se incurajeaza consumul de alimente vegetale foarte variate, in combinatii care sa permita aducerea in alimentatie a tuturor aminoacizilor necesari.
  4. Dieta Nordica – se bazeaza pe consumul de peste din surse curate, alimente de productie locala, verdeturi, nuci, seminte, legume de orice fel. Dieta Nordica nu este potrivita celor care simt ca au nevoie de o friptura pe zi. Este o dieta mai mult potrivita pentru flexitarieni.
  5. Dieta Okinawa – legume, peste, soia, cantitati micute de carne, sos de soia, legume murate-fermentate, salate variate, leguminoase, miso (pasta de soia fermentata), fructe de diverse culori, legume de diverse culori. Dieta Okinawa este considerata a fi regina dietelor care lupta impotriva imbatranirii premature desi nici celelalte diete nu sunt mai prejos din punctul meu de vedere.
  6. Dieta antiinflamatoare – legume, leguminoase, fructe, verdeturi aromatice, alimente care scad inflamatia in organism. Sunt liste intregi de alimente care lupta impotriva inflamatiei si pe ele nu veti gasi lactatele sau carnea, evident. Mai sunt de folos in aceasta dieta si nucile, semintele, uleiurile de calitate, grasimile sanatoase.

Acestea sunt, din perspectiva mea, cele mai bune 6 diete la care eu apelez cand am nevoie si la care as apela oricand simt ca e necesar.

Va amintesc faptul ca orice dieta tineti, nu trebuie adoptata si tinuta dupa ureche. Apelati la un medic nutritionist bun, care sa va fie recomandat cu drag de cineva care a avut rezultate bune. Un medic nutritionist te poate ajuta sa te pui pe cea mai buna directie pentru ca sanatatea ta sa fie prioritara, nu doar sa iti recapeti silueta.

Sanatate maxima!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>