iPhone 15

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

iPhone 15

iPhone 15

Nici nu mi-am luat bine iPhone 14 (acum vreun an) că a apărut iPhone 15. Mă uitam pe eMAG la prețuri și am văzut oferte bune, așa că, la terminarea clasei a 8-a, kid va fi beneficiarul ultimului model. Cred că e ok, merită “investiția”, mai ales că pe actualul îl are deja de 4 ani și a reușit să-l păstreze fără daune.

Ce îmi văd ochii? Dacă faci “buy back” prin flip.ro, mai primești și un voucher cadou (550 de lei), pe lăngă prețul telefonului vechi.  Noi am avut grijă de ele, așa că s-au strâns câteva pe care nu am avut “inima” să le vindem la momentul respectiv. Dar măcar ne ocupă spațiu degeaba într-un dulap. Impecabile, în cutiile originale. Cred că vor merge la cineva care s-ar bucura de ele.

Apple vs. Android

Deși am făcut programare în liceu și după, am trecut pe Mac acum aproape 20 de ani: mi-am luat primul Apple, un G4. Vorba proverbului: “once you go Mac, you never go back”. Au urmat iMAC-uri (desktop) și MacBook-uri. La telefon am rezistat pe Android și chiar mă încăpățânam cu BlackBerry, până mi-am luat și primul iPhone. Și gata, asta a fost. Anterior am avut un iPhoneX pe care l-am folosit 4 ani, îl am și acum, e ca nou.

De obicei aleg variantele cu minim de memorie (mai ieftine), pentru că beneficiez de spațiu de stocare în cloud (plătit). Oricum comunică între ele, făcându-mi munca mult mai ușoară. Practic trec de pe un dispozitiv pe altul cu tot ce lucrez. Sunt productiv oriunde aș fi: la birou, în deplasare, pe drumuri.

Daaaa, am și back up la toată povestea pe sisteme PC/Windows și Google Drive, că doar nu o să îmi pun toate merele în același coș.

Huse, protecții, asigurare

Îmi protejez întotdeauna telefoanele cu huse și folie de protecție pentru ecran. De obicei am două huse: una bună, cu încărcare wireless, de obicei originală și încă una, de “tăvăleală”. Și aici nu este vorba de a nu-mi permite alt telefon sau ecran dacă îl sparg. Sau că le iau să le țin de bibelou, pe televizor, în locul peștelui de sticlă. E o chestie de principiu pentru mine, să am grijă de lucruri, să nu îmi bat joc de ele doar pentru că pot. Sau pentru că sunt rezistente și pot fi scăpate pe jos fără husă. Sau băgate în buzunar împreună cu cheile.

Asigurare nu le-am făcut niciodată, însă pare foarte interesantă ideea. Altfel de obicei le iau “necodate”, deci “libere de contract”, îmi oferă o flexibilitate mai mare, mai ales atunci când călătoresc.