Ce mancam?,floarea,seminte,soarelui Semințe de floarea soarelui

Semințe de floarea soarelui

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Semințe de floarea soarelui

semințe de floarea soarelui

Mulți oameni mănâncă semințe de floarea soarelui și se întreabă dacă sunt bune. Sunt bune, dar cu câteva mici detalii: cantitatea totală, sarea, prăjirea. Evident, sunt utile pentru sănătate dacă sunt crude și în jur de 30-50g pe zi, ținând cont și de celelalte alimente.

Beneficii

Sunt absolut minunate: proteine, grăsimi sănătoase, minerale , vitamine (E, grupul B), lecitină, fibre. Dar din sămânța întreagă. Nu din ulei. Uleiul, chiar și presat la rece și nerafinat, NU este sănătos. Pur și simplu prea multe calorii raportat la nutrienți. Ca excepție ar putea fi folosit la salate, dacă ne place aroma.

Se pretează foarte bine și la a fi hidratate și transformate în germeni sau vlăstari, deosebit de bogați din punct de vedere nutritiv, semnificativ mai mult decât semințele uscate.

Riscuri

Riscurile sunt prăjirea, sarea și cantitatea. Prăjirea poate distruge o parte dintre nutrienți și poate duce la formarea de substanțe toxice, în special prin denaturarea grăsimilor. Sigur, varianta mai sănătoasă este a celor crude sau a celor prăjite în coajă. Coaja ajută la protecția miezului, în această situație. Sarea, chiar dacă este doar la exterior, poate fi ingerată într-o cantiate prea mare. Deci trebuie să avem grijă la aportul de apă, celelalte alimente sărate de pe durata zilei și la a face sport (pentru eliminarea prin transpirație). Cantitatea trebuie stabilită de la început. La 570 de kcalorii pentru 100g de miez crud (în principal din grăsime), semințele de floarea soarelui sunt un aliment foarte dens din punct de vedere caloric.

Salată cu semințe de floarea soarelui și fasole cu bob mare

Dacă cea mai sănătoasă variantă este cea crudă, sunt foarte ușor de inclus în salate: am pus o salată gata tăiată și spălată, fasole cu bob mare (îmi place gustul), semințe de floarea soarelui și oțet balsamic. Nu mai este nevoie de ulei sau sare. Este absolut delicioasă.

Alte variante sunt să includem semințele fără coajă în porridge (sau mixuri de cereale cu lapte), biscuiti și batoane de casă, chiar și în pâine.