Retete asiatice simple: Taitei cu Shimeji si Champignon, usturoi si ghimbir

Ciupercile Shimeji sunt delicate si frumoase 🙂 Sunt si gustoase, motiv pentru care daca le gasesc la supermarket, nu prea stau pe ganduri si cumpar macar o cutie. O cutie mica de Shimeji costa cam 10 lei si portia este cat vedeti in imaginea de mai jos. Partea buna este ca din aceasta portie mica mananca 2 adulti fara sa se planga 🙂 Facem o mancare asiatica delicioasa cu aceste ciuperci.

Veti vedea in randurile urmatoare o reteta simpla si rapida, satioasa si usor de pregatit. Shimeji, taitei, ghimbir, usturoi, Champignon 🙂 Ce combinatie!

Ingrediente necesare pentru o mancare asiatica delicioasa, pe baza de ciuperci Shimeji si Champignon:

  • o cutie de Shimeji – cred ca are cam 150 de grame – le taiem de la 2 cm de deasupra radacinii si le spalam, nu le tocam
  • 200 de grame de Champignon brune – le spalam si le tocam sferturi
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 4 fire de patrunjel
  • ghimbir curatat si tocat marunt – cat o nuca
  • 2 catei de usturoi tocati marunt de tot
  • 200 de grame de taitei de grau sau de orez
  • 2 linguri mari de sos de chili sau dulceata de ardei iute
  • 2 linguri mari de sos de soia
  • un praf de piper

Mod de pregatire simplu si rapid pentru o mancare asiatica delicioasa:

  1. Tragem la tigaie ciupercile champignon in putin ulei de floarea soarelui, amestecand din cand in cand. Adaugam un praf de piper. Nu punem sare caci vom pune sos de soia mai incolo si acela are destula sare. Nu vrem sa ni se umfle picioarele 🙂
  2. Cand ciupercile devin sticloase, lucioase, adica in aproximativ 15-25 de minute, dam drumul la Shimeji. Focul sa fie micut, amestecam mereu si asteptam cam 5-10 minute ca ciupercile Shimeji sa fie si ele gata.
  3. In tigaia cu ciuperci vom pune sos de soia, sos de chili, ghimbir tocat marunt, usturoi tocat marunt. Focul sa fie mic. In maxim 2 minute stingem focul caci sosul nostru e gata si deja a intrat in ciuperci.
  4. Separat fierbem taitei conform instructiunilor de pe pachet. Ii scurgem de apa si ii combinam cu ciupercile noastre si cu sosul asiatic.
  5. Servim dupa ce am garnisit cu patrunjel verde sau cu coriandru. Daca aveti coriandru si va place, folositi-l. E de baza in bucataria asiatica.

Daca vreti mai mult sos de soia, puneti cu incredere. Copiii mei vor sos de soia si sos de chili in cantitati mari. Eu le pun destul de putin fiindca sosul de soia are multa sare iar sosul de chili are zahar 🙂 Asa ca sunt cam zgarcita cu ele.

Sper sa va placa mancarea mea asiatica si sa va inspire. Daca vreti sa luati Shimeji, le puteti gasi in hipermarketuri insa nu mereu. Se gasesc cam greu si cam rar asadar merita cumparate daca le gasiti. Macar sa le incercati.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>