Cele mai simple paste: 14 retete culinare cu paste delicioase

Cele mai simple paste din lume se fac acasa. Nu au nevoie de multe ingrediente, caci vom vedea impreuna ca simplitatea este mereu cheia catre retete culinare delicioase, simple si rapide. Iar azi va prezint retete culinare simple cu paste sanatoase.

De la bun inceput va spun ca eu gasesc cu paste de grau dur, adica cele care raman mai ferme la fiert si nu se transforma in piure, nu se sfarama. Mai nou, majoritatea pastelor sunt din grau dur si se fierb cum scrie pe pachet sau uneori chiar si 2-3 minute in plus. In cazul meu, le fierb cu 2-3 minute in plus pentru ca imi plac pastele fierte, nu foarte al dente, cum le mananca italienii.

Sosul meu clasic de rosii pentru 300 de grame de paste: 

12 linguri de sos de rosii, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper, oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat, 3-4 catei de usturoi tocati marunt. Punem si putina apa de la paste, fierbinte si invartim din cand in cand. Sosul e gata foarte rapid, in maxim 7-8 minute si in el putem sa punem si ardei iute tocat marunt daca dorim.

Iata cele 14 retete culinare cu paste, cele mai simple paste din lume, asa cum le prepar eu:

Paste cu somon si sos de iaurt

Fierbem pastele, le scurgem si nu le clatim. Somonul se face la tigaie, la cuptor sau pe grill. Cand e gata, il maruntim un pic si ii dam drumul in oala cu paste fierte si bine scurse de apa. Mai adaugam iaurt grecesc, 2-3 catei de usturoi pisati marunt, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel verde tocat marunt. Amestecam si servim cald. Este un preparat delicios si sanatos.

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fierbem 300 de grame de paste si le scurgem fara sa le clatim. Separat, facem un sos de spaghete clasic, precum cel de la inceputul articolului. Pastele fierte si scurse se pun in sos, se amesteca, se lasa putin la odihnit si apoi se servesc.

Spaghete cu branza si unt

Daca as putea sa mananc asa ceva in fiecare zi, nu as refuza. Fierbem pastele si le scurgem, nu le clatim. Peste pastele fierte si scurse, radem branza dulce sau sarata, adaugam si unt, eventual si 2-3 oua batute bine, ca pentru omleta. Toata compozitia se amesteca bine si se da la cuptor la foc mediu pana cand totul devine o budinca delicioasa si rumenita frumos la suprafata. Daca va place dulce, folositi branza dulce.

Paste cu rosii si broccoli

Fierbem pastele si le scurgem fara sa le clatim. Separat, facem un sos de rosii simplu in care vom pune spre final broccoli tocat marunt. Nu vrem sa fierbem broccoli, ci doar sa il innabusim in sosul de rosii. Adaugam si pastele si servim cald. Este una dintre cele mai simple retete cu paste din lume.

Spaghete in stil mediteranean, cu rosii, oregano si busuioc

Tragem la tigaie niste rosii cherry cu putin ulei de masline, sare, piper, 2-3 catei de usturoi, masline fara samburi, capere, ardei gras, anghinare etc. In 5 minute, stingem focul caci vrem legumele sa ramana inca putin crocante. Peste ele vom adauga paste fierte. Asezonam cu cimbru uscat, oregano uscat, busuioc proaspat si servim un preparat delicios si sanatos. Sunt chiar cele mai simple paste din lume.

Paste cu pesto si parmezan

Fierbem pastele si le scurgem, fara sa le clatim. Peste pastele fierbinti, vom adauga pesto cumparat sau facut in casa. Amestecam bine pentru ca sosul pesto sa se combine perfect cu toate pastele. Apoi radem pe deasupra parmezan, garnisim cu busuioc si servim masa. Sunt cele mai simple paste din lume si sunt delicioase.

Paste simple cu sos de rosii si avocado

Fierbem pastele, le combinam cu sos de rosii simplu, clasic si in ele incorporam si cubulete mici de miez de avocado. Adaugam sare, piper dupa gust si servim unele dintre cele mai delicioase si simple paste din lume. Gasiti sosul meu clasic de rosii la inceputul articolului. Il puteti personaliza cum doriti.

Paste cu nuca si scortisoara

Sunt paste delicioase, rapide si simple, perfecte pentru desert. Fierbem pastele, le scurgem si nu le clatim. Le combinam cu nuca macinata, zahar dupa gust, scortisoara, cuisoare macinate, cardamom macinat, nucsoara macinata, putina vanilie si un strop de ulei de masline. Garnisim cu nuci intregi si mancam cele mai simple paste pentru desert ca in basme 🙂

Aglio Olio e Peperoncino – paste cu ulei, usturoi si ardei iute

Sunt chiar cele mai simple paste din lume si nici nu e de mirare. Fierbem pastele, le scurgem si nu le clatim. Separat, intr-o tigaie, vom incalzi ulei de masline si in el punem sare, usturoi tocat marunt, ardei iute proaspat sau uscat, tocat si el. Uleiul se va infuza cu aceste ingrediente si va prinde aroma de usturoi si de ardei iute. In tigaia noastra cu ulei aromat vom adauga pastele fierte. Amestecam bine si servim.

Budinca de paste cu stafide

Fierbem paste si le scurgem, fara sa le clatim. Separat, intr-o tava de cuptor sau intr-un vas rezistent, vom adauga branza de vaci, oua batute ca pentru omleta, stafide, putina esenta de rom, zahar vanilat, zahar simplu. Amestecam bine si omogenizam aceasta pasta delicioasa. In vas adaugam pastele fierte si amestecam bine cu branza si ouale batute.

Vrem ca pastele si stafidele sa fie dispuse cat mai uniform posibil pentru ca fiecare persoana sa prinda stafide in portia sa. Deci nu ezitati sa mai adaugati stafide in straturi si inainte sa puneti vasul la cuptor. Dam vasul la cuptor minim 30 de minute sau cat e necesar ca budinca sa se rumeneasca frumos.

Paste cu zucchini si rosii 

Fierbem paste, le scurgem, nu le clatim. Separat, facem un sos clasic de rosii, ca cel de la inceputul articolului. In acest sos vom pune felii subtiri de zucchini sau de dovlecei si le lasam sa fiarba maxim 2 minute. Sosul e gata si in el putem da drumul pastelor fierte. Este una dintre cele mai simple retete cu paste din cate exista si se poate imbunatati cu tot felul de ingrediente, precum capere, masline si nu numai.

Paste cu unt si urda

Fierbem paste, le clatim, nu le scurgem. Eu am folosit paste in 3 culori dar nu conteaza de care aveti. Dupa ce sunt fierte, inca fierbinti, adaugam peste ele unt si urda maruntita. Nu multa urda, caci vrem doar sa le dam putin gust de branza. Untul se topeste si urda la fel. Vom da savoare maxima pastelor.

Paste cu broccoli si branza

Fierbem pastele, le scurgem si le combinam cu branza telemea, buchetele mici de broccoli, putin unt. Amestecam totul bine si dam la cuptor pana cand budinca se rumeneste frumos. Este o mancare delicioasa si super rapida. Paste simple si usor de pregatit acasa.

Paste simple cu ton si verdeata

Este oficial cea mai simpla reteta cu paste din lume. Fierbem pastele, le scurgem si nu le clatim. Peste ele, cat sunt inca fierbinti, ne miscam repede, adaugam ton direct din conserva, ulei de masline, sare, piper si amestecam bine. Garsnisim cu patrunjel tocat marunt si servim una dintre cele mai bune mancaruri din lume.

Acestea sunt cele mai simple paste din lume. Cu putine ingrediente, cu arome naturale, cu verdeturi aromatice, cu ulei de masline. Sunt retete culinare cu paste in stil mediteranean, grecesc, italienesc, simplu si rapid.

Va invit sa le personalizati dupa cum doriti si cum va place. Nu se discuta gusturile 🙂

Va invit sa mai descoperiti si alte retete culinare sanatoase, mancare sanatoasa pregatita acasa:

Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post 

Urmariti-ma pe Facebook aici.