Ghimbir cu lamaie si cu miere la borcan pentru limonada

Cea mai noua inventie pe care am descoperit-o pe internet este cum sa imi fac acasa cea mai delicioasa limonada din lume. Si majoritatea bucatarilor au cate o reteta simpla de limonada. Nu e suficient sa amesteci apa cu zahar si cu lamaie proaspat stoarsa.

Unii oameni prefera limonada in care pun ingrediente precum: turmeric (curcuma), frunze de menta, zmeura proaspata sau congelata, afine, coacaze, petale de trandafiri, polen, frunze de papadie, flori de liliac, flori de salcam, rozmarin proaspat, cimbru proaspat, flori de musetel, flori de tei, frunze de patrunjel, felii de castravete, felii de mar, felii de clementine etc.

Eu azi va ofer o reteta simpla de ghimbir cu lamaie si cu miere la borcan iar din acest borcan puteti lua cate o lingurita pentru a o adauga intr-un pahar cu apa. Si obtineti limonada cu ghimbir. Daca va doriti sa imbogatiti aceasta reteta cu alte ingrediente, nu ezitati. Voi stiti cel mai bine cum va place limonada.

Reteta mea de ghimbir cu lamaie si cu miere la borcan:

  • 300 de grame de ghimbir ras
  • 6 lamai decojite
  • 12 linguri de miere

Modul de pregatire este simplu de tot:

  1. Radem ghimbirul cu rabdare.
  2. Decojim lamaia de coaja si de invelisul alb, atat cat se poate.
  3. Punem la blender lamaia si ghimbirul, impreuna cu mierea sau puteti pune mierea la final.
  4. Amestecam bine ca sa obtinem o pasta cremoasa si cat mai fina cu putinta.
  5. Dam totul la borcane, cu mierea naturala. Si daca vreti mai multa miere sau mai putina miere, stabiliti cum va place voua limonada.

Eu am pus 12 linguri de miere dar nu au fost pline ochi. Potriviti limonada sa fie atat de dulce cat considerati ca este bine pentru dvs.

Eu pastrez borcanele la frigider si le pregatesc de obicei cand stiu ca am musafiri si am multa limonada de servit rapid 🙂 Fac o cantitate asa de mare doar in situatii de acest gen. Altfel, fac fix cat am nevoie pentru cat se consuma o data. Nu are rost sa pastrati la frigider cantitati prea mari cand puteti face proaspat.

Dar ce e interesant este ca un borcan de 400 de grame de amestec de ghimbir cu lamaie si miere isi pastreaza gustul si aroma chiar si 7 zile. Am lasat eu un borcan in frigider si dupa 7 zile era ca in prima zi.

Alte ingrediente pe care as fi putut sa le mai pun in limonada: petale uscate de trandafiri si cred ca si frunze de menta ar fi mers de minune. Poate voi incerca data viitoare si promit sa va spun cum a iesit si daca merita sa luati in considerare si o astfel de reteta mai originala de limonada.

Eu sunt mereu deschisa pentru noi retete delicioase si sanatoase de limonada pentru ca stiu ca doar acasa pot avea preparate 100% naturale si la un buget cu care sa ma simt confortabila. Daca ma pui sa dau 25 de lei pe o limonada la o terasa, unde folosesc sare de lamaie in loc de lamaie si zahar in loc de miere, s-ar putea sa nu pot sa o beau. De oftica, nu de alta. Ca zahar mananc si eu si nu e o tragedie. Dar sa platesc o suma asa de mare de bani pentru o valoare asa de mica, mi se pare aiurea.

Sanatate maxima si mult succes la retete sanatoase!

Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.

Urmariti-ma pe Facebook aici.