Rețete la comandă

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

rețete la comandă

Rețete la comandă

Îmi place foarte mult secțiunea de rețete disponibilă pe Freshful, unde, cu un singur click, putem adăuga în coș toate ingredientele necesare, economisind astfel timpul pierdut la cumpărături, dar și cel petrecut căutând rețeta perfectă. Freshful by eMAG, primul hypermarket 100% online din România are acum mai multe variante de rețete la comandă pentru noi, lucrate de chefi bucătari recunoscuți.

Alegem ce vrem să mâncăm, comandăm ingredientele și avem descrierea rețetelor. Recomand să fie comandate pentru mai multe mese, chiar pentru toată săptămâna, ca un fel de „meal prep”, dar mult mai diversificat. Vedem din start costul pe porție, numărul de porții, dar și timpul necesar preparării. Și apoi avem explicații suficiente pentru a ne descurca.
Pentru cei mai mulți dintre noi, ziua optimă este, probabil, cea cu 3 mese „principale” și o gustare după amiază. Sigur, cine nu mănâncă dimineața, seara sau în zilele cu lună plină își poate ajusta meniul după cum dorește. Dar pentru controlul apetitului, energie pe durata zilei și ținerea stresului sub control consider ca varianta „clasică” este cea mai utilă.

Rețete pentru micul dejun

Prima masă are câteva avantaje. Suntem acasă și putem controla cantitatea și calitatea ingredientelor. Putem alege exact ce mâncăm, dacă am fost prevăzători și am comandat ingredientele. Apoi, dacă avem un mic dejun bine gândit, cu suficiente proteine, foamea și poftele vor fi mult reduse. De asemenea, nivelul glicemiei este mai stabil. Dacă nu avem timp dimineața atunci îl putem prepara de seara și îl mâncăm când ne trezim sau îl luăm cu noi.

Ar fi trebuit să aleg pentru voi doar o variantă, dar sunt foarte multe care mi-au atras atenția. Delicioase, ușor de făcut și ieftine, care merită încercate. Ca principiu: proteine de calitate (ouă, brânză sau urdă, pește marinat, un mezel de calitate), grăsimi sănătoase, fibre. Și carbohidrați mai puțini. De surse dense de carbohidrați (fulgi de cereale, orez, patiserie) avem nevoie dacă suntem mari sportivi sau dacă avem o muncă fizică susținută, cum ar fi mineritul, tăiatul copacilor, săpatul șanțurilor cu lopata, cositul. Altfel, pentru stat la birou, mai
puțin.

Prânzul

Deși suntem tentați să „mâncăm în oraș”, restaurantele, cantinele și firmele de catering au cu totul alt obiectiv decât protejarea sănătății sau portofelului nostru. Cea mai bună idee este să preparăm câteva prânzuri duminica, să le punem direct în caserole de sticlă și am scăpat de o mare grijă.

Aici eu merg pe o variantă de carne sau pește plus salată sau legume plus o garnitură de carbohidrați. Cine își permite poate avea și un desert, dar mai degrabă ar fi de preferat un fruct ca gustare de după-amiază dacă vrem ceva dulce.

O secțiune interesantă la categoria de rețete are mai multe variante „hot and spicy”, adică picante. Alimentele și condimentele picante stimulează digestia, circulația sângelui și au efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Cina

O putem prepara rapid, proaspătă: o supă, supă-cremă sau o salată. Putem alege rețete de salată care sunt foarte versatile și putem pune în ele orice ne dorim, pentru gust și pentru a echilibra nutrițional ziua care se încheie. De exemplu, dacă la prânz ai mâncat mai multă carne, poți face o salată cu fasole roșie sau o supă de linte (proteină vegetală). În general eu merg pe variante de surse de proteine mai ușor de digerat (pui, pește). Iată o rețetă cu sardine, foarte ușor de făcut:

Dacă facem mai multe porții este foarte bine: le putem folosi în zilele următoare. Ca principiu, aceste rețete sănătoase sunt potrivite pentru toată familia, trebuie doar să ajustăm ușor proporțiile și cantitățile totale, iar asta e simplu pentru că Freshful ne aduce la ușă exact ingredientele de care avem nevoie pentru un număr definit de porții.