Retete mediteraneene: Salata greceasca de rucola, masline si feta

Dieta mediteraneana este si sanatoasa, si gustoasa. Pe langa aceste doua motive intemeiate sa iubim mancarea mediteraneana, mai punem la socoteala si faptul ca preparatele pot fi incadrate in buget low cost. O cutie de rucola este 5 lei si ajunge cat pentru 5 adulti. O mana de masline ajunge la 1 leu iar feta poate fi inlocuita cu telemea de vaca, de capra sau cas de oaie.

Iata o reteta mediteraneana delicioasa si super sanatoasa pe care o puteti pregati oricand doriti ceva sanatos, cu putine calorii si super gustos. Va las ingredientele in lista de mai jos, cu precizarea ca nu sunt batute in cuie si pot fi modificate dupa bunul plac:

  • 2 maini de rucola (pentru 2 adulti)
  • 20 de masline
  • 20 de capere
  • 100 de grame de feta/telemea/orice branza doriti/ tofu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sucul unei lamai mici sau al unei limete

Amestecam toate ingredientele fara sa pastram vreo ordine anume. Nu aveti cum sa gresiti 🙂 Este o mancare prea simpla si prea gustoasa si ar fi pacat sa nu o incercati. Nu este nevoie de sare pentru ca atat maslinele, cat si capere pot fi foarte sarate. Este si motivul pentru care de obicei nu folosesc feta daca am capere in reteta. As prefera sa folosesc o branza nesarata, ca sa nu incarc preparatul cu prea multa sare. Caperele sunt sarate.

Sper sa va placa si sa o folositi in zilele in care vreti o salata mai originala, precum si in zilele in care aveti musafiri si vreti sa serviti o salata mai aparte 🙂