O zi de post

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

O zi de post

Pentru dependenții de carne și brânză cred că sunt foarte benefice câteva zile de post pe lună. O idee poate fi să te legi de o sărbătoare religioasă, când „spiritul” este oricum prezent în jurul nostru și va fi mai ușor să îți evaluezi dependența și modul de alimentație.

Beneficiul principal este un aport mai mic de contaminanți și substanțe toxice (care se acumulează, de obicei, în alimentele de origine animală). Apoi, aportul de fibre prebiotice va ajuta la întreținerea unei flore intestinale benefice. E important ca ingredientele să fie „curate”, cum este, de exemplu, acest proumb bio.

porumb

porumb

Deci, foarte simplu, 3 mese exclusiv vegetale, ușor de făcut, gustoase, bogate totuși în proteine. Cantitățile ingredientelor le reglăm în funcție de necesarul individual. Am inclus leguminoasele (fasole, linte, năut) dar puteți inlocui și cu mazăre, de exemplu. De asemenea, puteți mânca fiecare fel atunci când vă place vouă.

La gustări, dacă le considerați necesare, puteți adăuga fructe sau nuci/semințe (crude). Aportul de apă trebuie să fie suficient (2-3 litri) și pentru digestie puteți veni în ajutor cu un complex de enzime digestive cu spectru larg, pentru prevenirea balonărilor, dacă nu sunteți obișnuiți cu atâtea fibre.

Prima masă (dimineața)

Hummus cu pâine de secară, click pe imaginea de mai jos pentru rețetă.

humus cu salată

humus cu salată

Prânz de post

Prânzul ar trebui să fie o masă mai serioasă, pentru a acoperi senzația de foame și a da energie pentru restul zilei. Mergem pe o combinație clasică de leguminoase și cereale, care formează o proteină completă: o salată cu fasole (albă și roșie), porumb, semințe de dovleac. Click pe imaginea de mai jos pentru rețetă.

salată de post

salată de post

Seara

Este utilă o supă, foarte simplu de făcut, dar hrănitoare, mâncată cu 2-3 ore înainte de ora programată pentru culcare. Click pe imaginea de mai jos pentru rețetă.

supă de linte

supă de linte

De reținut: o astfel de zi pe săptămână sau înlocuirea unei mese „carnivore” cu una vegetală poate fi utilă și pe termen lung, nu doar cu ocazia postului religios.