21 de legume cu nivel redus de carbohidrati

Dietele low-carb ne-au cucerit total. Si pe langa ele ne ducem si catre alimentele cu indice glicemic redus sau mediu. De ce? Pentru ca glicemia trebuie tinuta sub control indiferent daca suntem tineri sau in varsta, indiferent daca avem sau nu diabet, indiferent daca avem vreo alta afectiune.

Iata si cea mai buna lista de cumparaturi cu cele 21 de legume low-carb pe care ni le propun specialistii HealthLine.com:

1. Ardei gras
2. Broccoli
3. Sparanghel
4. Ciuperci
5. Zucchini
6. Spanac
7. Avocado
8. Conopida
9. Fasole verde
10. Salata verde
11. Usturoi
12. Kale
13. Castraveti
14. Varza de Bruxelles
15. Telina
16. Rosii
17. Ridichi
18. Ceapa
19. Vinete
20. Varza
21. Anghinare

Sunt legume sanatoase, care aduc un aport mare de vitamine, minerale si antioxidanti si pot face parte din orice plan de alimentatie sanatoasa 🙂 Daca va doriti retete culinare sanatoase, retete vegetariene, retete vegane, mancare sanatoasa preparata acasa, nu trebuie decat sa alegeti alimente din lista de mai sus si sunteti pe cel mai bun drum catre o dieta sanatoasa si cu efecte pe termen lung.

Mai mult, sunt alimente pe care le putem consuma fie ca vin in stare proaspata sau in stare congelata. Se stie faptul ca legumele congelate sunt culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare. Asta inseamna ca isi pastreaza o mare parte din nutrienti.

Multa sanatate si succes in tot ce faceti!