65 de rețete sănătoase pentru o CINĂ ușoara și rapidă

Dragilor, cina sanatoasa si usoara este cea mai buna cale spre a va mentine silueta in forma maxima. Cina grea nu lasa organismul sa se odihneasca pentru ca la mijloc intervine si necesitatea de a digera, pe langa faptul ca organismul vrea sa se odihneasca. Si adevarul este ca organismul nici nu va digera bine, nici nu se va odihni bine. In acelasi timp, nici infometarea nu poate fi o solutie excelenta, asa ca solutia ar fi moderatia, ca de obicei. Adica luam o cina usoara si simpla. In acelasi timp, vrem sa fie gustoasa si usor de pregatit, ca sa mai avem si noi timp de un film, un Netflix, o discutie cu cei dragi, un Monopoly cu copiii 🙂

Deci iata cele 65 de retete pe care eu le prefer ca cina sanatoasa, usoara, gustoasa, rapida si cat se poate de usoara: 

Paste cu broccoli si parmezan: Reteta simpla, rapida si delicioasa
Pastele cu broccoli si parmezan sunt si ele pe lista mea de retete de mancare sanatoasa si usor de pregatit. Eu le pregatesc in fix 15-20 de minute si am grija sa fac portii extra mari fiindca se mananca tot si se mai iau portii si la pachet, la serviciu. La cina, pastele sunt ideale fiindca organismul are nevoie de carbohidrati la masa de seara, nu de proteine. Proteinele se digera foarte greu.

Salata de broccoli fiert, morcov, rosie, spanac, ulei de masline, sare, piper, seminte de susan negru. Este una dintre cele mai originale salate din cate am incercat pana acum. Broccoli este intotdeauna o idee buna pentru cina dar si pentru pranz. Si daca nu va place ca atare, il puteti include intr-o salata cu rosii, morcov si orice mai doriti. La cina, eu prefer sa pun in aceasta salata si 2-3 cuburi de tofu.

Retete italienesti: Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc
Daca ar fi sa aleg o reteta de paste care sa ma faca mereu fericita si in acelasi timp sa fie o mancare super sanatoasa, pastele cu sos de rosii ar fi in top 3 🙂 Sunt delicioase, super hranitoare si nu le pot aseza in alta categorie decat in cea a mancarurilor sanatoase. Ulei de masline, rosii, verdeturi aromatice, paste de grau dur 🙂 Asa de simplu este sa pregatesti o cina sanatoasa si ultra delicioasa.

Panzanella, salată italienească de care te îndrăgostești de la prima furculiță
Este o salata absolut delicioasa si una dintre cele mai sanatoase din cate cunosc, perfecta si pentru cina. Va invit sa folositi dressing natural din suc de lamaie proaspat stoarsa + ulei de masline. Este sosul cel mai sanatos pentru organism.

Salata cu ton si broccoli, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie sau de limeta si cina este garantat un succes. Va garantez ca veti adora aceasta salata delicioasa, sanatoasa si originala. Broccoli-ul trebuie sa fie putin oparit in apa clocotita si scurs bine de apa. Asta e tot. Il maruntim si il amestecam cu putin ton. Daca tot vreti proteine la cina, macar sa fie din peste. Este una dintre cele mai simple si usoare idei de cina.

Salata cu ton, rucola, salata verde, spanac, rosii cherry sau clasice, ceapa rosie, porumb, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Si aceasta salata va face senzatie pe orice masa o asezati, inclusiv pe mesele festive. Daca aveti musafiri si vreti sa le oferiti ceva rapid, impresionant de gustos si sanatos, puteti opta pentru aceasta salata. Va promit ca nu veti dezamagi pe nimeni iar la cina este o alegere deosebita. Mai puneti si un pahar de vin alaturi si deja puteti sa va imaginati ca sunteti la restaurant.

Cartofii fierti si apoi copti la cuptor sunt o idee minunata pentru o cina sanatoasa si usoara. Fierbem cartofii in coaja. Apoi ii frecam putin cu ulei de floarea soarelui, ii presaram cu sare si ii punem la cuptor la foc mic. Ii lasam sa se rumeneasca frumos si cand ii scoatem ii putem servi cu mujdei si patrunjel proaspat tocat.

Salata taraneasca de rosii, castraveti si ceapa + avocado este ideala la cina. Stropiti cu zeama de lamaie, sare si piper si veti obtine o salata cum nu se serveste nici la cele mai fitoase restaurante. Este una dintre cele mai simple si rapide idei de cina, o salata pe care pana si fiica mea o poate pregati.

Paste cu avocado si somon 🙂 Cina este gata in maxim 45 de minute. Fierbeti paste al dente si adaugati pasta de avocado (avocado pisat la blender sau cu furculita), somon afumat, zeama de lamaie, iaurt grecesc, sare si piper. Este paradis culinar la modul cel mai serios 🙂 Este una dintre cele mai simple si delicioase idei de cina.

Salata mediteraneana de rucola cu spanac verde, ton, branza feta sau telemea, porumb, masline negre fara samburi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Va asigur ca este una dintre cele mai gustoase salate din lume si merge de minune in loc de cina. Am avut-o eu in meniu la cina si tine de foame fara nicio problema. Chiar nu mai aveti loc de nimic, poate doar de un pahar de vin rosu 🙂

Salata de avocado cu rosii, masline, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Este un boost de grasimi sanatoase, vitamine si antioxidanti care scad colesterolul rau si il cresc pe cel bun 🙂 Da, este o salata ideala pentru o cina sanatoasa, usoara si gustoasa. Este una dintre cele mai simple si sanatoase idei de cina.

Salata orientala din cartofi fierti, castraveti murati, ceapa rosie, masline, sare, piper, ulei de floarea soarelui si otet. Niciun post nu poate sa treaca fara aceasta salata iar la cina merge de minune pentru ca este o mancare usoara si sanatoasa. Este una dintre cele mai faimoase retete vegetariene din bucataria noastra. Este si o mancare sanatoasa, mai ales daca lasati cartofii sa se raceasca bine, fiindca atunci contin amidon rezistent care se comporta ca fibrele sanatoase. De asemenea, este una dintre cele mai simple si usoare idei de cina.

Mai jos mai aveti inca 53 de retete culinare pentru o cina sanatoasa, usoara si gustoasa. Sper sa va placa, sa va inspire si sa va ajute sa mancati sanatos zi de zi sau cat mai des posibil 🙂 Eu va sustin, va tin pumnii si va doresc sanatate maxima, oameni buni! Sa aveti un an excelent si sa va atingeti obiectivele de slabire si de mentinere care va fac sanatosi si aratosi 🙂

Salata in loc de cina: 12 idei de salate sanatoase si satioase

Mancaruri usoare si ieftine: 10 retete culinare delicioase si sanatoase

9 idei geniale de cina sanatoasa si usoara. Retete simple si rapide

10 retete culinare pentru o cina sanatoasa pentru copii

12 idei de cina sanatoasa pentru copii si intreaga familie