27 de retete de mic dejun sanatos, consistent si simplu

Daca sunteti in cautare de idei de mic dejun consistent, sanatos si simplu de pregatit, ati nimerit la fix. Sunt in cautare constanta de astfel de idei de retete sanatoase, rapide si simple de mancare satioasa, care sa tina de foame. Si in acelasi timp, caut idei pe care sa le putem cu totii pune in practica fara mari batai de cap. Adica nu stiu cum sunteti voi dar eu nu am foarte mult timp la dispozitie dimineata pentru micul dejun, maxim 15-25 de minute.

Haideti sa vedem care sunt cele 10 retete de mic dejun sanatos, consistent si simplu pe care vi le recomand:

Paine prajita cu felii de branza telemea sau tofu cu rondele de rosii, ceapa, patrunjel tocat marunt

10-12 alune de padure si o cana de cafea 🙂 Stiu ca pare putin insa alunele de padure sunt super satioase, bogate in vitamine, minerale, proteine si fibre

Paine integrala + avocado +rosii + masline + ceapa (optional). Stropiti cu putin ulei de masline si suc de lamaie si aveti un mic dejun sanatos, delicios, simplu si consistent.

Terci de ovaz cu zmeura proaspata sau decongelata 🙂

Paine prajita cu unt si o cana de cafea cu lapte si un praf de scortisoara 🙂 Nu ai cum sa nu incepi ziua cu dreptul cand ai un asemenea mic dejun!

Clatite umplute cu gem de caise, zmeura, mure, coacaze, afine, ce vreti voi + o cana de cafea sau de ceai neindulcit 🙂

Puteti sa serviti clatitele si goale, fara umplutura. Vreau sa va spun ca eu pun un plic de zahar vanilat in compozitia de clatite si imi ies asa de gustoase incat uneori chiar nu mai vreau sa pun niciun fel de gem ca umplutura si le mananc ca atare.

Iaurt + seminte de chia + o lingura de gem de zmeura 🙂 Micul dejun e gata in 2 minute si este sanatos, consistent, simplu si delicios.

Iaurt cu zmeura decongelata si bagata putin la blender 🙂 Adaugati si o mana de nuci tocate la cutit pentru si mai multi antioxidanti in acest mic dejun delicios, consistent, simplu si gustos.

Telemea, oua fierte, ardei kapia 🙂 Puteti sa mai adaugati si o felie de paine, niste rosii, castraveti, ce doriti, masline negre, masline verzi, andive, salata verde 🙂 Deja discutam despre un mic dejun super satios, foarte sanatos, bogat in proteine si fibre.

Terci de ovaz cu banane, kiwi si agrise deshidratate. Este un mic dejun demn de campioni si pe care eu il pregatesc in 3-5 minute, pe ceas.

Zmeura proaspata sau decongelata si o cana de cafea. Combinatia este deosebit de sanatoasa si foarte bogata in antioxidanti. Si cafeaua, si zmeura contin antioxidanti care ne ajuta in lupta contra radicalilor liberi si impotriva imbatranirii premature.

Mere + migdale sau pere + migdale 🙂 Mai adaugam si o cana de ceai verde si deja discutam despre un mic dejun delicios, sanatos, bogat in fibre, vitamine, minerale si antioxidanti. Nu ai cum sa nu incepi ziua bine cand ai un asemenea mic dejun sanatos.

Smoothie de lapte de migdale + capsuni decongelate + menta proaspata. Puteti sa folositi si busuioc in loc de menta sau sa nu puneti nicio verdeata.

Clatite umplute cu branza de vaci + zmeura + stafide (optional). Este un mic dejun sanatos, consistent, delicios si foarte simplu. Prajiti 3-4 clatite si apoi doar le umpleti cu branza de vaci si zmeura. Micul dejun poate fi gata in 25-30 de minute.

In loc de zmeura puteti folosi rondele de banana sau fructe de padure congelate, afine, ce aveti la dispozitie.

Smoothie de lapte de migdale + cacao + banana. Eu obisnuiesc sa imi fac aceasta bautura la micul dejun si uneori o iau cu mine la serviciu intr-o sticla incapatoare. La mijlocul zilei, aceasta bautura te umple de energie.

Paine integrala + avocado + masline fara samburi + suc de lamaie proaspat stors. Este micul dejun preferat pentru mine si pentru copiii mei si un motiv bun sa am mereu in casa 3-4 avocado copti.

Smoothie de banana, suc de lamaie, avocado 🙂 Este divin, absolut delicios si poate fi micul dejun pentru orice zi in care va doriti energie, vitamine, minerale, antioxidanti.

Smoothie din lapte de migdale, cacao pudra, banane, seminte de in macinate marunt. Luati o sticla din acest smoothie delicios la serviciu si nu o sa regretati pentru ca este mic dejun sanatos dar este si gustare consistenta pentru mai tarziu.

Mozzarella sau telemea sau cas + rosii + busuioc 🙂 Este un fel de salata capresse si este micul dejun perfect pentru cand te grabesti si vrei totusi mancare sanatoasa si super gustoasa. Daca va ramane din acest mic dejun, puteti sa puneti totul intr-o caserola inchisa bine si puteti consuma restul la serviciu, la prima gustare din zi 🙂

Shakshuka este mic dejun oriental specific. Tocam rosii, ardei gras, ceapa si le sotam la foc mare intr-o tigaie incapatoare cu putin ulei de masline, sare, piper. Cand legumele sun gata, adaugam oua si punem capacul, lasandu-le sa se innabuse. Servim cu paine integrala cel mai bun mic dejun din lume 🙂

Paine cu humus, rondele de rosii, rondele de dovlecei prajite 2 minute la gratar 🙂 Este micul dejun pe care l-as servi oricand, doar sa am la dispozitie bagheta crocanta si putin humus facut de cu seara 🙂

Humus delicios, gata in 15 minute. Dam la blender naut fiert direct din conserva + tahini + ulei de masline + sare + suc de lamaie + boia de ardei + chimion pudra. Servim humusul pe paine si alaturi de legume, la micul dejun, la gustare, la pranz, in orice moment al zilei :)))

Paine la sandwich maker 🙂 Eu pun intre feliile de paine felii de telemea sau felii de mozzarella sau felii de tofu. Alaturi servesc 2-3 rosii, rucola, niste masline si gata micul dejun.

Terci de ovaz cu miere, stafide, seminte de dovleac 🙂 Este un mic dejun delicios, sanatos, energizant si perfect pentru a-ti incepe ziua cu dreptul. In terciul de ovaz pun si un praf de scortisoara.

Orez fiert cu lapte + gem de zmeura + rondele de banana 🙂 Eu am de multe ori orez fiert de cu seara, pe care a doua zi doar in combin cu putin lapte si il las la incalzit. Este combinatia ideala pentru un mic dejun energizant, consistent, delicios si super simplu.

Smoothie de patrunjel, suc de lamaie, dovlecei, apa plata. Este o bautura energizanta si detoxifianta pe care eu o mai pregatesc uneori la micul dejun, mai ales cand stiu ca in seara precedenta am exagerat cu o masa prea copioasa si vreau sa imi ajut organismul sa elimine surplusul de grasime.

Paine prajita cu pasta de naut 🙂 Nautul fiert direct din conserva se spala, se scurge de excesul de apa, se piseaza grosier cu pisalogul de usturoi. Adaugam sare, piper, patrunjel tocat marunt, un strop de suc de lamaie si o lingura de ulei de masline. Amestecul de naut se serveste cu salata de rosii stropita cu ulei de masline si presarata cu putina sare. Combinatia este geniala si merita efortul 🙂

Burger cu rosii, masline, rucola, ceapa, un strop de ulei de masline, oregano uscat, cimbru uscat. Daca doriti, adaugati si putina branza, feta, tofu, telemea, ce doriti 🙂 Burgerul merge de minune la micul dejun dar puteti elimina ceapa daca stiti ca mergeti la birou 🙂

Paine prajita cu masline si salata de rosii stropita cu ulei de masline. Mie imi place mult combinatia pentru micul dejun si ador sa inmoi painea in ulei de masline si suc de rosii 🙂

Aici este burgerul pe care il puteti imbunatati dupa cum doriti: rosii, rucola, ceapa, masline, ton din conserva sau somon afumat 🙂

Clatite cu dulceata facuta in casa + kefir / sana/ lapte batut = mic dejun consistent, sanatos, delicios si simplu

Salata de fructe 🙂 portocale, ananas, kiwi, cirese din compot, mere, pere, caise din compot, zmeura congelata, afine proaspete, kaki, grapefruit, ce fructe doriti si aveti la dispozitie, struguri, mango, avocado 🙂 Fructele se consuma cel mai bine la micul dejun si in prima parte a zilei. Deci micul dejun este momentul perfect sa includem in meniu o portie copioasa de fructe.

Acestea sunt cele 27 de idei de mic dejun sanatos, consistent, delicios si simplu. Sper sa va placa, sa va inspire si sa va fie de folos.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!