Salată cu fasole roșie și quinoa

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

quinoa

Salata cu fasole roșie și quinoa

Am făcut multe variante de salată cu fasole roșie și quinoa. Iată încă una, din ce am avut prin frigider. Avantajele acestor salate sunt că se fac rapid, sunt sănătoase și putem controla foarte bine caloriile. Aici avem o salată de post (vegană) dar ne putem delecta și cu un parmezan ras deasupra. Sau cu fulgi de drojdie.

Salata are un volum mare, ține bine de foame, mai ales dacă adăugăm și câteva semințe sau puțin ulei de măsline. Grăsimile sănătoase ajută atât la controlul apetitului cât și la asimilarea unor vitamine și antioxidanți liposolubili.

Ingrediente și mod de preparare

Trucul folosit de mine este să toc mai mărunt frunzele de salată, pentru a fi mai ușor de mâncat și pentru a putea include o cantitate mai mare. Apoi restul legumelor se taie după preferință. Le amestecăm și avem salata. Am pus porumb, castravete, roșii cherry și ceapă, altă variantă este cu ardei roșu.

Această quinoa la conservă are o textură potrivită pentru salată, fiind deja fiartă (în aburi, “al vapore”). Nu are zeamă, fiind păstrată în vid, fără conservanți sau aditivi.

Pentru dressing se poate pune puțin ulei de măsline și apoi o combinație de zeamă de lămâie și usturoi. Pare ciudat, dar gustul final este unul deosebit.