7 idei de mic dejun hranitor pentru copii. Idei simple si sanatoase

Va ofer astazi 7 idei de mic dejun hranitor pentru copii. Sunt idei simple si sanatoase pe care ne bazam oricand avem nevoie sa pregatim micul dejun rapid si sa fie si hranitor. Si cum copiii sunt cei mai mofturosi, pentru ei ne dam peste cap sa pregatim masa ca la carte. Vrem sa arate si bine, sa ii imbie sa manance cu pofta, vrem sa le oferim si o gama larga de nutrienti si daca se poate fara calorii goale.

Iata cele 7 idei de mic dejun hranitor pentru copii, idei simple si sanatoase:

Fructe la discretie 🙂 Alegeti fructe de sezon, desigur. Chiar si asa, de pe masa noastra la micul dejun nu lipsesc bananele fiindca ai mei copii nu traiesc fara banane :)) Fructele sunt o optiune super sanatoasa pentru micul dejun nu doar pentru copii, ci pentru toata familia. Deci aveti grija sa fie mereu pe masa, ca o alegere pentru cei care vor si un fruct sau nu vor nimic altceva decat cafea si 2-3 capsuni (asta sunt eu :)))

Paine integrala unsa cu crema de branza si somon afumat. Copiii adora acest tip de sandvis super sanatos si este o alternativa minunata pentru sandvisurile cu salam sau alte mezeluri. Eu prefer sa le dau copiilor mei la micul dejun un astfel de sandvis decat salam sau cereale cu zahar. Este o optiune mai sanatoasa.

Ou prajit cu mozzarella proaspata + paine integrala, masline, legume proaspete. Este varianta simpla de mic dejun sanatos si super hranitor. Daca nu va place oul prajit, puteti sa le pregatiti copiilor ou fiert sau ou posat.

Omleta cu masline si branza 🙂 Copiii adora omleta iar eu am mereu oua de tara in frigider asa ca pot sa le pregatesc un mic dejun sanatos si hranitor fara efort major. Omleta e gata in 5 minute. Nu fac omleta cu salam dar fac omleta cu masline, ardei kapia, rosii cherry, spanac si chiar si omleta cu peccorino sau omleta cu telemea sau feta. Exista numeroase optiuni sanatoase pentru copii si toata familia.

Placinta cu iaurt, stafide si gris. Se face cam in 45 de minute si daca faceti o tava mare, va ajunge 2-3 zile, in functie de cati copii aveti si cat de mancaciosi sunt. Reteta este aici. Este o placinta simpla si rapida si daca este weekend, o puteti pregati de la 8-9 dimineata si la 10 deja o puteti portiona pentru copii 🙂

Paine cu mozzarella si ton la cuptor. Puneti felii de paine intr-o tava de cuptor. Adaugati putina mozzarella sau cascaval + ton din conserva si dati la cuptor 5-6 minute. Va garantez ca este o idee de mic dejun pe care toata lumea o va adora. In loc de ton puteti adauga rosii cherry.

Milkshake cu zmeura si banane\afine si banane 🙂 Copiii adora zmeura, bananele si afinele. Deci este o idee minunata de mic dejun sa le combinam intr-un milkshake. Personal, prefer cu lapte de migdale dar puteti folosi si lapte de vaca.

Clatite pufoase cu gem, cu crema de ciocolata, cu branza de vaci + miere + stafide. Exista o sumedenie de variante de clatite sanatoase pentru copii. Sunt varianta ideala pentru micul dejun pentru toata familia 🙂

Acestea sunt cele 7 idei de mic dejun hranitor pentru copii pe care eu le folosesc des. Sunt idei simple si sanatoase pe care le puteti personaliza dupa cum doriti si stiti ca le place copiilor.

Micul dejun este deosebit de important pentru copii dar si pentru adulti. Si de multe ori micul dejun sanatos reprezinta promisiunea ca intreaga zi vom manca sanatos. Incepem cu dreptul ziua 🙂

Va invit sa cititi si alte retete sanatoase aici:

Retete de mancare sanatoasa pentru slabit: 12 idei simple si rapide

12 idei de mic-dejun perfect pentru slabit natural

12 idei de cina sanatoasa pentru copii si intreaga familie

21 de idei de mic dejun super sanatos, pentru copii si toata familia

10 retete culinare pentru o cina sanatoasa pentru copii

33 de retete vegetariene: Salate delicioase si sanatoase pentru fiecare gust

7 salate inspirate din dieta alcalina. Cate una pentru fiecare zi a saptamanii

9 idei de mic-dejun sanatos si hranitor