Mâncare de fasole cu bob mare

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

fasole cu bob mare

Mâncare de fasole cu bob mare

Am mâncat pentru prima dată “gigantes plaki” (mâncare de fasole cu bob mare) în Grecia, dar apoi am regasit variante și în Turcia. Așa că mi-am cumpărat conserve când m-am întors în țară (sunt sigur că și la unele restaurante folosesc, nu o fac de la zero). Când s-au terminat și conservele am decis să-mi fac și eu. Dar cu o mică îmbunătățire.

Variantele tradiționale pot avea diverse specialități de carne (cârnați, șuncă afumată) sau brânză. De asemenea, diverse adaosuri de legume (morcov, ceapă, țelină). Eu am pus măsline kalamata fără sâmburi, pe care le aveam prin casă și nu știam ce să fac cu ele. Îmi place în mod deosebit gustul măslinelor gătite și consider că este o sursă bună de grăsime sănătoasă, mai bună decât uleiul.

Această fasole albă cu bob mare de la d’aucy este preparată în vid și nu conține conservanți, aditivi, zahăr etc. De asemenea, ambalajul nu are BPA. Este perfectă pentru salate, dar și pentru mâncăruri, nu aș avea timpul să înmoi și să fierb fasole în trei ape, să fim serioși.

Rețetă simplă și rapidă

Am multe lucruri de făcut cu timpul meu așa că încerc să fac rețete cât mai rapide și simple, dar gustoase. Aici am pornit de la sos de roșii cu puțin usturoi și ulei de măsline, am adăugat apoi fasolea din conservă și măslinele. Este suficient doar să le încălzim împreună, sunt deja “gătite” toate ingredientele. Rețeta tradițională presupune coacerea în cuptor.

Drept condimente am folosit “ierburi de Provence”, care merg foarte bine cu restul ingredientelor. Și niște măghiran proaspăt deasupra. Am în jardinieră diverse plante aromatice cu care dau o savoare deosebită rețetelor.

Da, în imagine apare și o felie de pâine, este o pâine cu maia, coaptă în brutăria de la Freshful by eMAG (hypermarket online cu livrare în București și Ilfov). Din când în când comand și câte o pâine mai specială odată cu restul cumpărăturilor. Au și variantă fără gluten și chiar una low-carb.