Pui cu ciuperci

.fb-like {overflow: hidden !important;}

pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

În dietele sănătoase vrem să controlăm cât mai bine calitatea și cantitatea ingredientelor, folosind modalități de gătire care să pună în valoare nutrienții și gustul fără să distrugă alimentul sau să producă substante toxice. Deci aici avem puiul făcut la grătar, dar la temperatură mică, nu ars. Este o carne sensibilă și nu are nevoie de temperaturi mari sau timpi lungi de gătire. A fost marinată în prealabil și folosim condimente specifice, care să dea gust și să protejeze carnea.

Ciupercile sunt făcute în paralel la AirFryer (avem aparatul de la Heinner, pe care îl folosim aproape zilnic). Nu mai au nevoie de smântână sau alte calorii goale.

Beneficiile cărnii de pui

Puiul (sau găina, cocoșul) are mai multe părți care se pot mânca, practic toată pasărea, mai puțin oasele și ghearele. Dar și acestea pot fi folosite pentru supe, de exemplu, aducând un aport de colagen. Pieptul de pui simplu (fără os, fără piele) are mai puțin colagen decât celelalte părți ale păsării.

Carnea de pui este bogată în proteine dar cu mai puține calorii decât alte tipuri de carne (dacă excludem pielea). Carnea de pui are un indice de sațietate mare și vine cu mult triptofan, precursor al serotoninei, “hormonul fericirii”. Este de preferat în regimurile pentru slăbire și este o carne mai ușor de digerat, ceea ce o face de preferat la cină. Ca orice tip de carne, în pui avem vitamine (B2, B3, B6 și B12, în special), minerale (fosfor, magneziu, fier, seleniu).

Când îl avem sub formă de supă de pui cu legume reprezintă și un remediu popular pentru răcelile comune. Dar și drept pui cu ciuperci avem pe lângă nutrienții de mai sus și ceva proteine și fibre din ciuperci.