7 salate de maxim 400 kcal pentru dieta si energie

Vrem sa tinem dieta dar vrem si energie. Nu vrem sa ne infometam si in niciun caz nu vrem ca organismul sa depoziteze mancarea pe care o primeste si sa ne lase noua pentru energie resurse minime. Caci asa face uneori organismul cand simte ca ii taiem din portii. Stie cumva ca este foamete si poate ca situatia se va prelungi asa ca isi face rezerve din hrana pe care i-o dam si pentru energie nu ne mai lasa mare lucru. Asa ca ajungem sa ne simtim lipsite de energie si demotivate. Si ne e mereu foame. Ciclul vicios cel mai rau pentru cine este la dieta.

Azi va ofer 7 retete de salate de maxim 400 kcal pentru dieta sanatoasa si pentru energie.

Sunt sursa de inspiratie pentru oricine doreste si nu are contraindicatii medicale care sa interfereze cu aceste idei culinare. Intotdeauna este recomandat sa va intrebati medicul daca puteti consuma alimente si ingrediente daca stiti ca aveti vreo patologie care sa necesite dieta speciala.

Salata de rosii cu avocado. Avem nevoie de rosii, avocado, castraveti, ceapa, busuioc verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. V-o recomand cu incredere si va spun ca este una dintre cele mai delicioase si rapide salate de slabit pentru dieta mea.

Salata de rosii cu capere, un preparat delicios de post. Caperele sunt ideale pentru dieta mea si nu imi lipsesc din casa. Pentru aceasta salata delicioasa avem nevoie de rosii, castraveti, tofu afumat sau orice tofu va place, capere, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Este mai mult decat o salata delicioasa si remineralizanta. Este o masa completa care aduce aport mare de proteine, datorita faptului ca am folosit tofu, cu care eu as inlocui branza fara nicio problema.

Salata greceasca, mediteraneana de rosii cu masline. Aveti nevoie de rosii, castraveti, ceapa rosie, masline, capere, ardei gras, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Serviti alaturi de o felie de paine integrala daca doriti. Este una dintre cele mai bune salate de slabit pentru mine. Este o salata vegana care inlocuieste cu succes un fel principal pentru mine.

Salata de ton cu porumb, ulei de masline, suc de lamaie, verdeata tocata marunt, sare si piper. Uneori folosesc macrou afumat in loc de ton si este mult mai bun si mai ieftin. Tonul este destul de scump si in ultima perioada s-a tot scumpit. Dar macroul afumat a ramas totusi la un pret mai accesibil si il mai folosesc uneori in salate delicioase si hranitoare.

Salata clasica de primavara. Salata verde, ceapa verde, ridichi, ulei de masline, suc de lamaie din plin, sare si piper. Este ideal daca puteti sa amestecati uleiul cu sucul de lamaie, cu sarea si piperul intr-un recipient, un borcan, un pahar. Agitati bine continutul si apoi ii dati drumul peste salata. O sa va placa enorm acest dressing natural si care aduce aport mare de vitamine si antioxidanti + Omega 3.

Salata picanta de avocado. Aveti nevoie de un avocado, rosii, ceapa rosie sau alba, un catel de usturoi, putin ardei kapia, putin ardei iute (optional), un strop de ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Amestecati bine si serviti chiar si cu o felie mica de paine integrala. Este una dintre cele mai bune salate de slabit pentru mine. Este o salata vegana, de post, 100% delicioasa.

Salata mixta de verdeturi cu chiftele de linte rosie. Chiftelele de linte rosie se fac din linte fiarta pe care o asezonam cu sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel tocat marunt, boia de ardei, ienibahar. Formam chiftele de linte si le servim in orice salata dorim, inclusiv cea de verdeturi in care putem sa mai adaugam si masline, rosii, castraveti etc.

Dragilor, acestea sunt cele 7 retete de salate cu pana la 400 kcal cu aproximatie. Sunt salate care nu au cum sa ne faca rau decat daca avem contraindicatie la anumite ingrediente folosite. Va invit sa le folositi pe cele care va fac bine si va aduc beneficii pentru sanatate. Daca nu va place tofu, inlocuiti-l. Daca nu va impacati bine cu lintea rosie, folositi orice altceva, ingrediente care sa va aduca aport de proteine si fibre.

Caci fibrele si proteinele sunt prietenele noastre cele mai bune, nu doar in timpul dietei, ci oricand ne dorim sa ne inducem o stare reala de satietate care sa ne asigure ca nu roim pe langa frigider toata ziua buna ziua 🙂

Va salut cu mare drag si va invit sa ma urmariti pentru ca retetele se vor tine lant!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>