Retete cu ciuperci: Ciuperci scazute la tigaie cu patrunjel

Cele mai bune retete cu ciuperci sunt cele vegetariene, doar cu legume si ciuperci. Nu avem nevoie de nimic altceva ca sa obtinem mancaruri minunat de sanatoase, hranitoare si foarte satioase. Carnea se inlocuieste cu succes de catre ciuperci si cred ca toti cei care au tinut vreodata post au observat faptul ca ciupercile sunt de ajutor 100%. Se pregatesc usor, au multe proteine, sunt bogate si in antioxidanti si sunt multi specialisti care spun ca ciupercile au puteri vindecatoare pentru multe boli si afectiuni.

Astazi va ofer o reteta delicioasa, simpla, usor de pregatit. Este una dintre cele mai bune retete cu ciuperci din lume si pentru ea aveti nevoie de Champignon albe sau brune. Evident ca puteti folosi orice ciuperci doriti insa eu am folosit Champignon.

Ingrediente necesare pentru reteta mea cu ciuperci la tigaie:

  • 400 grame de ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • 8 fire de patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de ulei de masline

Mod de pregatire pentru cele mai bune ciuperci la tigaie:

  1. Spalam ciupercile, le curatam, le tocam.
  2. Punem o tigaie la foc mediu la incins. O incalzim putin, adaugam uleiul de masline si imediat punem ciupercile tocate.
  3. Lasam focul mediu si incepem sa ascultam ciupercile cum sfaraie. Le mai amestecam din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
  4. Ciupercile vor sta la scazut cam 45 de minute. Isi vor lasa apa lor, aceasta se va evapora si apoi ciupercile vor ramane la sfarait si vor prinde culoare.
  5. Ciupercile incep sa devina sticloase, uleioase, fara apa in tigaie.
  6. Adaugam patrunjelul tocat marunt, usturoi pisat marunt, sare si piper. Mai amestecam putin, mai lasam 2 minute la foc mediu si apoi stingem focul.
  7. Servim ca atare sau cu paine sau cu mamaliga.

Ciupercile la tigaie sunt minunate si daca facem mujdei pentru ele. Mie imi place mujdeiul alaturi de orice reteta cu ciuperci, indiferent cum au fost preparate. Ciupercile se combina perfect cu mujdeiul si cu piperul. Sunt o echipa excelenta.

As vrea sa va invit sa mai consultati si alte retete culinare sanatoase, mancare sanatoasa pregatita acasa:

Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post 

Urmariti-ma pe Facebook aici.