Salata de avocado cu ceapa rosie si bagheta calda

Daca sunteti in cautare de retete culinare simple si rapide, cautarea se poate opri. Ati gasit o reteta care sigur o sa va placa. Trebuie doar sa ii dati o incercare. Eu cred ca o sa va impresioneze prin gust, aroma, consistenta si prin faptul ca tine de foame mult timp.

Mai mult, daca aveti musafiri, este un preparat culinar binevenit caci impresioneaza si este simplu de pregatit.

Reteta de salata de avocado are nevoie de avocado copti, adica sa fie moi la palpare, la pipaire. Dar sa nu fie prea moi. Consistenta pe care ne-o dorim este cam aceeasi ca atunci cand vrei sa alegi kiwi. Ii pipaim, vrem sa fie mocuti dar nu fleoscaiti 🙂

Ingrediente necesare pentru o salata de avocado pentru 2 adulti:

  • 3 avocado mici (din aceia care se gasesc la plasa de avocado, acestia fiind mai ieftini) SAU 2 avocado mari
  • 1/2 ceapa mica, rosie sau alba, chiar nu conteaza
  • zeama unei limete mici sau a unei lamai mici
  • sare si piper
  • 8 felii de bagheta sau orice paine va place

Mod de pregatire pentru salata de avocado:

  1. Taiem avocado, scoatem samburele, scoatem miezul.
  2. Pisam miezul cu dosul furculitei si apoi imediat stoarcem lamaia peste avocado ca sa prevenim inegrirea lui, oxidarea.
  3. Adaugam sare, piper, amestecam bine si adaugam si ceapa tocata marunt.
  4. Salata de avocado e gata in acest moment si doar daca doriti puteti sa ii mai adaugati patrunjel verde, optional.
  5. Feliile de bagheta se incalzesc putin la cuptor, maxim 5 minute la foc potrivit. Le rumenim sau doar le incalzim, fiecare cum doreste.
  6. Salata de avocado se serveste cu bagheta calda.

Salata de avocado este o mancare divina, mai buna decat orice friptura din lume, mai buna decat orice omleta, mai buna decat salata de vinete sau fasolea batuta sau humusul proaspat facut. Salata de avocado are un gust care la inceput ti se pare banal si fad. Dar apoi, cu timpul, incepe sa iti placa asa de mult incat ai cumpara avocado mereu si mereu.

Eu cumpar avocado doar la plasa. De obicei costa cam 14 lei plasa si in ea gasesc 5-6-7 avocado. Uneori gasesc si oferte si cumpar 2 plase. Niciodata mai mult de 2 plase fiindca avocado tind sa se coaca in acelasi timp si atunci trebuie sa ai musafiri multi ca sa poti sa faci salata din 12-14 avocado.

Nu consum avocado in fiecare zi si cand il cumpar, nu mi se mai pare scump. De ce? Pentru ca nu fumez si atunci ma gandesc ca imi permit sa mananc sanatos. Si nici alcool nu beau, nici sucuri, nici energizate, deci fac economii suficiente ca sa pot sa imi cumpar ceva bun. Si pentru ca in comparatie cu rosiile si castravetii, avocado a inceput sa fie accesibil. Si unde mai pui ca este mai sanatos decat aceste legume. Are grasimi sanatoase, fibre si chiar si proteine. Rosiile si castravetii au si ei fibre insa nu asa de mult. Grasimi sanatoase nu au, deci scorul este destul de interesant 🙂

Va salut cu drag! Pofta buna si sanatate maxima!

Mai multe retete culinare sanatoase puteti descoperi aici.

Ma puteti urmari pe Facebook aici.

Ma puteti urmari pe Instagram aici.